A IM:LTD már négy éve szállítja az ötletesebbnél ötletesebb drum & bass (és esetenként szélesebb körben értelmezett bass) zenéket. A label az évek alatt izgalmas színfoltjává vált a nemzetközi dnb palettának, megjelentetve pár igazán kitűnő deep, dark és minimal produkciót. Hazai színekben a debreceni Giocator is feltűnik hamarosan pár zene erejéig. A kiadó családja egyébként igen népes, az új producerek mellett olyan nevek találhatóak az előadógárdában, mint Bungle, Hydro, Hobzee & Zyon Base, Foreign Concept (avagy Mad Rabbit), az október végén hazánkba  látogató Mortem vagy Stunna.

Ezúttal a két 12”-esen napvilágot látó trekkek mellé két digitális bónusz is csatlakozik, vagyis a Purple Sky EP hat igazán jó zenével kedveskedik a dnb ínyenceinek.

A címadó darab a berlini Es.Stereo munkája, szépen megkomponált dobjai mellé már-már égi atmoszférát sugalló szintik társulnak, és egy markáns felezős snare löki előre a zenét, míg olykor felsejlik egy-egy sötétebb tónus is.

Hátoldalon Gunston zseniális Transition-je, ami varázsszőnyegként emel fel minket, lágyan pulzáló basszusai és simulékony vokálja játszi könnyedséggel kelti bennünk a lebegés érzését. Semmi kétség, az EP egyik abszolút kiemelkedő darabjával van dolgunk, igazán jól eltalált nóta, amely kellőképpen laza, ugyanakkor lendületes és legalább annyira összeszedett is.

Az ukrán Hibea nyitja a második fekete korongot Ellipse című szerzeményével, amely a deep rollerek aljasságával sújt le két kör után, hogy kicentizett dobjaival és fenyegetően mormogós bassline-jával pár kellemes percet szerezzen nekünk. Szándékosan írtam ezt, hiszen a sablonokra építkező trekk,  bár élvezetes, ugyanannyira átlagos is, valami mintha hiányozna belőle.

Aki hiányolta volna erről a megjelenésről az érzelmes, soulful zenét, annak érkezik Nuage munkája, mely nem is zeneszám, sokkal inkább egy szerenád és egy szonett keveréke, magába foglalva jó néhány szívet melengető zongorafutamot, melyek légiesen lebegnek a hömpölygő bassline és a melankolikusan szerelmes szintik tengerén. Első osztályú produkció.

A digitális plusz tartalom két zene formájában ölt testet, nevezetesen az újonc Gerwin Lonely című zenéjében, valamint Atmospherix & Comfort In This Life című könnyed rollerében, melyek legalább annyira rendben vannak, mint a bakeliten megjelenő társaik.


Ami jó, az jó, ez az univerzum örök törvényeinek egyike, éppen ezért nincs más hátra, mint nagy pacsit dobni Párizsba Caine kiadófőnöknek, hiszen ez az IM:LTD cucc igazán kellemesre sikeredett, aki teheti, mindenképpen szemezgessen belőle, ugyanis pár napon belül már elérhető a Purple Sky EP.

Share.

About Author

Leave A Reply