Az év elején startolt, Safire vezette Plasma Audio második megjelenése jövő héttől kapható a jobb helyeken (vinilen és digitálisan egyaránt). A debütáló rilíznél rövidebb, ezúttal kétszámos újdonság érdekessége, hogy a szólóban mostanában kevésbé aktív Sabre kapta az A-oldalát.

plasmaaudio002

Sabre természetesen nem lustaságból nem pörgette önálló dolgait az elmúlt egy-két évben, pusztán annyi történt, hogy zenei energiáit az Ivy Lab csapatra fordította. A Strayjel és Halogenixszel közösen működő formáció jelentős fegyvertényeket könyvelhetett el a megszületése óta eltelt viszonylag rövid időben, hiszen a Critical mellett a Metalheadz is felkapta őket. Sokszínű IvyCast mixsorozatuk nagy népszerűségnek örvend, érthető tehát, hogy most ez a projekt a fontosabb Sabre-nek is.

Emberünknek szerencsére ennek ellenére is van néha-néha egy kis ideje szólózni. Legutóbb a Critical kiváló válogatásán, az Underground Sonicson tűnt fel egy trekkel, most pedig a Plasma Audio szállítja legújabb darabját. Sabre sosem az arcletépő vinnyogásáról volt híres, és visszafogott, kifinomult stílusa most sem hagyta cserben. Már az imént említett Cashmere for Christmas is egy lassabb tempójú bass music szerzemény volt, és az ezen a korongon szereplő Yoga sem viszi túlzásba a sebességmámort. A tempó ugyan 170 bpm körüli, de a hangulat jóval lassabb. Zaklatott, vészjósló szintik és effektek, minimalista dobok jellemzik ezt a wonky-szerű trekket, melynek címe ugyan megnyugtató hangulatot sejtet, a valóság azonban egy sötét disztópia. Érdekes és egyedi, az pedig, hogy A-oldalra kerülhetett, külön graulációt ér a kiadónak.

A német Cruel Culture és a szlovák Keosz közös zenéje, a Threat valamelyest ellensúlyozza Sabre vészjóslását, de eme trekk hallgatása közben sem virágos rétre képzeli magát a zenekedvelő fiatal. Remekül építkező darabról van szó, szinte a legvégéig történik benne újdonság, kiváló atmoszférája újra és újra visszacsalja magát a lejátszóba.

A Plasma Audio első megjelenésének bemutatásakor reménykedtem, hogy a folytatás is átugorja a magasra tett lécet, és ez így is lett. Amint a dnbforum.com egyik usere fogalmazott: “This single is just the fucking business!”

Share.

About Author

Leave A Reply