Felemásra sikerülnek az új GLR kiadványok. Egyrészről örvendetes, hogy helyet kapnak azok a nevek, akiknek régóta érett a megjelenés a címkén, másrészt a korábbiak esetében több volt az időtlen darab (bár ez sok nagy, már klasszikusnak mondható label esetében igaz). Ez a jelenség egy kvázi leképeződése a szcéna ezen részét érintő hígulásnak és az újításra való hajlandóság hiányának. Nyilván jöhet a közhely, hogy digitális korban élünk, a könnyen beszerezhető programok által a zeneírás – vagy sound design – sem olyan elérhetetlen már. Ettől még nem gondolnám, hogy egyazon soundbank használata lenne kötelező egy egész produceri gárdára.

bukem-in-session
Igenis rejlenek még lehetőségek ebben a műfajban, nem is kicsik, de ahhoz több kreativitást kellene hozzáadni. A minőségbeli csapongásra ekes a Fokuz, ahol minden meggondolás nélkül tucatjával érkeznek a zenék – sokszor plasztikon – de egyszerűen nincs rajtuk fogás, vagy csak nagyon ritkán. Jó ellenpélda a Flowrian album volt, főleg muzikális mivolta miatt.

A Good Looking új válogatása, a The Session is ebbe a csapongó kategóriába esik. Kellemes, az érintett producerekre abszolút jellemző hangsávilág hallható, ám semmi olyan pluszt nem lehet a zenék nagy részében találni, ami kiemelkedővé tenné őket. Ami viszont az EP mellett szól, hogy a zenék nagyon jól szólnak. Mivel digitális formátumban kapható, így a hallgató (adott esetben a DJ) eldönti, hogy mi kell róla, megveszi, és nem kell egy darab zenéért egy 3 vagy 4 lemezes anyagot megvásárolni.

A megjelenés egyik érdekessége, hogy helyet kapott rajta egy zene a többiekhez képest igencsak rangidősnek számító EZ Rollers formációtól – amely nagyjából az eddig megszokott hangzást hozza. Így van ez a többiekkel is, a legérettebnek személy szerint itt is a svájci fiú szerzeményét találtam, de érdemes lesz odafigyelni Kasper további munkásságára is, akinek ez csupán a második szereplése a nagyérdemű előtt (az első egy szintén digitális release volt, a Celsiuson).

Balatoni nyaralás alkalmával, a délutáni láblógatáshoz néhány ampulla sör elfogyasztása mellé kifejezetten ajánlott, kellemes nyárzenék – se kevesebb se több.

Share.

About Author

Leave A Reply