Számos mix CD (melyeket többek közt olyan nevek jegyeznek, mint Oneman, Youngsta és Icicle) és néhány LP (Katy B, Roska, Geeneus) után a Rinse.Fm családjából Brackles kapta meg a lehetőséget, hogy egy albumon keresztül mutassa meg magát. Az eredmény valószínűleg sokakat fog bólogatásra késztetni.

Brackles nagyjából akkor tűnt fel első maxi megjelenéseivel, amikor 2008-ban a UK Funky hirtelen berobbant a köztudatba. A house-tól alig eltérő és tribal-os ritmusokkal operáló zenéi gyorsan felkeltették a londoni bázisú egykori kalózrádió figyelmét, ahol nekilátott heti rendszerességgel műsort készíteni. Elmondása szerint az LP nagyjából három éven át formálódott, aki nagyobb figyelemmel követte a producer / DJ munkásságát, hallhatott is róla ízelítőt sokszor.

A tizenkét számot felvonultató anyag ettől függetlenül abszolút frissnek hat, még annak tudatában is, hogy egyesek már temetik az LP gerincét képező UK Funky műfajt. A stílus – hála olyan producereknek, mint Brackles vagy például Funkystepz – ellenben köszöni szépen, jól van, sőt fejlődik, például a grime irányába. Ez a tendencia Brackles albumán is észlelhető, főleg az egyre nyersebb és agresszívabb dobszekció hallatán. A vad ritmusok ellenpontjaként gyakran szerepelnek vokalisták. Feltűnik például a korábban Falty DL-lel és Funkystepz-zel kollaboráló Lily Mckenzie, de hallható Terri Walker hangja is egy szám erejéig, akit Spectrasoul-ék idei slágeréből, a Light In The Dark-ból ismerhetünk.

Nagy megfejtésekre és mély üzeneteket közvetítő megoldásokra Brackles gyűjteményén nem kell számítani. A house, funky és grime elemeket vegyítő LP azok számára lesz kedvenc, akik az átlaghoz képest egy fokkal kevésbé hatásvadász, minőségi, táncparketten is életképes darabokért rajonganak. Katy B rajongóknak a számos vokális track miatt kötelező!

Rinse presents: Brackles (RINSECD024) (belehallgatás itt)

01. Never Coming Down (feat. Lily McKenzie)
02. I Can’t Wait
03. Lighthouse
04. DPMO (feat. Terri Walker)
05. Walkin’ Out
06. Chasing Crazy (feat. Cherri V)
07. Squarehead
08. Too Much
09. Go Ahead (feat. Meleka)
10. Earphone Memories
11. X Ray Specs
12. Blazeby

Share.

About Author

Leave A Reply