Phil Tangent neve csak az utóbbi két évben tűnt fel különféle mixek és rádiós műsorok számlistáiban, tegyük hozzá, hogy a Soul:R-on debütálni pazar teljesítmény. A folytatás is impozáns, hiszen a Samurai Music-on, illetve annak leányvállalatánál, a Red Seal-nél is találkozhatunk a nevével. Ezúttal két újabb simulékony darab érkezik, mégpedig újfent a Soul:R háza tájáról, amely bizonyos fokú garanciát, ugyanakkor legalább akkora elvárást is jelent a közönség részéről.

Az első, Billie’s Smile/Lunar 12”-es után hasonló hangvételben, mégis más koncepcióval érkezik a Restitution/Squaring The Circle. Az A oldal a napsütéses domboldalt juttatja eszünkbe, ahol önfeledten ugrándozhatunk, a lépegetős dallam és a sűrűn fel-felhangzó ’dreamland’ vokálfoszlány is ezt az érzésünket erősíti, miközben a drumfunk-osan megtördelt alap és néhány égi dallam szárnyán  elérkezünk a kiálláshoz. A zene igazából csak a második felében teljesedik ki, és egy soulful roller kerekedik belőle csodásan morgó bassline-nal és szerelmes vokállal.

A hátoldal kicsit hűvösebb lett, már rögtön az indulásnál jelzik is ezt a szikár, kimért dobok, és két kör után teljes egészében megbizonyosodhatunk arról, hogy az előző napsütéses domboldalt felhők árnyékolták be. A Björk-mintát – nekem személy szerint – nehéz feldolgoznom, és nem is tudom, mennyire volt ez szerencsés a választás. Ettől függetlenül ez az oldal is nagyon rendben van, úgyhogy adjunk is egy virtuális pacsit Phil Tangentnek, újfent két remek nótát vehetünk a kezünkbe Marcus Intalex kiadójának jóvoltából.

Share.

About Author

Leave A Reply