OM Unit az elektronikus zene egyik jolly jokere: számos különböző stílusban képes az élvonalban maradni és újat mutatni évek óta. Legyen szó drum&bass-ről, grime-ról, juke-ról, dubstep-ről, bass music-ról, ezen műfajok rajongói a producer neve hallatán elismerően fognak bólogatni és lazán képesek lesznek egy-két örök favoritot említeni. Emberünk 2011 óta nem csak zeneíróként, hanem saját kiadójának vezetőjeként is remekel. A Cosmic Bridge-en nem csak szerzeményeivel mutatja meg sokoldalúságát, hanem megvillantja azon művészeket is (pl. Boxcutter, Kromestar, EAN, Moresounds, Danny Scrilla), akikben fantáziát lát. A kiadó legutóbbi nagy dobása egy 9-számos válogatás, ami az indulás óta eltelt időszakot foglalja össze a fent említett nevekkel, és persze kicsit a jövőbe is mutat.

cosmology

A Cosmology névre keresztelt válogatás prímán megmutatja, hogy mennyi jó dolog rejlik a néha már unásig használt, örökké sokszínű ’bass music’ fogalomkörben. A sci-fi filmekbe utaztató indusztriális hangzás mégis könnyedén, észrevétlenül kapcsolja össze a jungle-ből, grime-ból és dubstep-ből építkező zenéket. A kompromisszummentes csomag egyik legnagyobb durranása Kromestar track-je, amivel már számos mixben lehetett találkozni az elmúlt hónapok során. A V7STX-ben drum&bass tempón faragatlan és nyers grime elemekkel keverednek a régi idők baljós sci-fi és horror jeleneteiből ismerős hangok. A jungle szerelmeseinek erősen ajánlott EAN zenéje, valamint Om Unit és Moresounds kollabja. Előbbiben mesterien ötvöződik a trap és a grime a felszabdalt break-ekkel. A kevésbé sötét hangulatért sem kell máshova menni, hiszen könnyed dub-os számokat is tartalmaz a Cosmology, amiket Moresounds, valamint Om Unit és Danny Scrilla szállít. A teljes album ingyenesen streamelhető a bandcamp-en, de természetesen nem árt támogatni a művészeket a zene megvételével.

OM Unit egyébként nemsokára elérhető közelségben, a Dimensions Festival-on lép fel. A fesztivál utolsó napján lesz hallható a Metalheadz esten, ahol ott lesz még rajta kívül Goldie, Lenzman, Jubei, Ulterior Motive és Ant TC1 is.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply