A C.I.A. húszéves fennállását ünneplő válogatás után november 25-én Nymfo ismét feltűnik a Total Science duó kiadójánál, ezúttal egy zeneileg meglehetősen sokrétű, önálló EP-vel!

A Stop Motion EP egyetlen vendégszereplője a drum and bass szcéna egyik legfontosabb vokalistája, Riya, aki ezúttal visszafogottabb oldalát mutatja meg. A Something Tells Me-ben az énekesnő vokálja tökéletesen harmonizál a szolid zongorafutamokkal és az álomszerű szőnyegekkel, a végeredmény összességében egy kellemes, lélekemelő likvidfunk darab. Jó lenne még hasonlóan szép zenéket hallani a jövőben tőlük, szóval drukkoljunk, hogy a két művész még dolgozzon együtt!

Az andalító dal után a Barfly már a bevezetőben felráz lendületes, mocskosan funky hangulatával. A régi bristoli hangzás és egy csipetnyi James Brown pont elég ahhoz, hogy a tánctéren magasba lendüljenek a karok és ikszet formáljanak a lábak ettől a zenétől. Húzós trekk.

Nymfo régi énjét, az Icicle-lel közös Frankie Mountain-t (Ferihegy!) és nem utolsó sorban a híres Digital & Spirit-párost idézi a Stop Motion. Egy morcos energia bombával van dolgunk, ami sokféle DJ-szettben megállja helyét.

Záróakkordként érkezik egy újabb dal, ami a producer melodikusabb oldalát mutatja meg. Gyakorlatilag egy végtelennek tűnő szintiorgia a Bread & Butter, ami legjobban talán a bulik késő éjszakai, hajnali időszakán érvényesülne, amikor már minden partizó kissé megfáradtan, de továbbra is kitartóan nyomja a táncot a jóféle rollerekre.

Sokszínűsége miatt a Stop Motion tipikusan az az EP, amiről a legtöbb drum and bass rajongó találni fog magának legalább egy-két kedvencet, jó esetben akár négyet is. Lemezgyűjtőknek pedig külön jó hír, hogy nem csak digitálisan, hanem 12”-es korongon is elérhető lesz a cucc!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply