Kezdenek felpörögni az események Manchester mókamestere, Chimpo körül. Az angol producer, DJ és MC nemrég Calibre albumán vendégszerepelt, sikerült összehozniuk az LP egyik legkarakteresebb darabját (Start Again). Ezt követően Enei EP-jén hevítette a hangulatot a középtempós Headtop-pal, ami egyértelműen a húzódarabja az anyagnak, ráadásul klip is készült a zenéhez, amiben jól látható, hogy Chimpo mennyire veszi magát komolyan. A folytatásban is a szigorúan osztott rímek kapják a főszerepet, ezúttal Manchester legendás kiadóján, a Soul:R-on.

chimpo-buzzinA Frontline EP négy karakteres, könnyen megkülönböztethető felvételt kínál a hallgatóknak, amiből kettő a lemezek szerelmesei számára is elérhető lesz, kezdjük velük. A Buzzin’ producerei Dub Phizix és Skeptical, ennek megfelelően egy lábdobokra és apró perkákra építkező, szüntelenül lüktető halfstepet kapunk Chimpo sorai mellé. Az EP címadó dalát a manchesteri csapat írországi jóbarátja, Calibre vette kezelésbe, aki a megosztó Breach remixéhez képest ezúttal hallhatóan odatette magát és megmutatta egy ritkán látható oldalát. Őrülten pörgő, felkaszabolt amenek, baljós hangulatú effektek és dub-os elemek vegyülnek. Egy hamisítatlan jungle zenéről van szó, ami amellett, hogy a kétezres évek közepén tomboló drumfunk korszakot idézi meg, a táncparketten is nagyot robban valószínűleg.

A digitális csomagba e két track mellett beletartozik a Frontline eredetije is, amiben Chimpo a produceri kvalitásait mutatja meg. Le sem tagadhatná, hogy a grime központi szerepet játszik nála. Az All Over pedig a fenti három track-től legtávolabbra utaztatja a hallgatót. Finoman megtört dobok és atmoszférikus jungle-ra hajazó hosszan elnyújtott szőnyegek nyugtatják le a kedélyeket, finom darab. Az EP összes számába bele lehet hallgatni az itunes-on, ide kattintva érdemes tölteni és hallgatni Chimpo ingyenes, FACT magazinon keresztül közzétett zenéjét, lentebb pedig Boiler Room-os és Dub Phizix-szel közös Fabriclive mixeit.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply