A Warm Communications éledezését már megénekeltük korábban, és úgy néz ki, a kiadó valóban jó úton halad a feltámadás felé. Pár napja egy 2013-as novemberi promómix is felkerült a label Soundcloud oldalára, amely pár friss cuccot is tartogat, köztük jelen kritikánk tárgyát, azaz a 27. Warm Communications korong, amely az Utopia Music-os Mako nevéhez fűződik.

warm027-web2A label ügyesen kevergeti a lapjait, ugyanis a brutálisan nyers, experimentális és helyenként kísérletezgető hangzás mellett azért egy-egy lágyan simogató megjelenés is helyet kap a katalóguslistában (lásd a legutóbbi Seba/Blu Mar Ten 12”-est).

Mako már korábban is megfordult a kiadó színeiben a Whatever Whatever / I Used To Be Like You trekkekkel, és most is meglehetősen borongósra vette a figurát.
Az A Break From Ritual pontosan azt nyújtja, amit a címe sejtetni enged: szanaszét tört dobok, hirtelen váltások, csavarós-tekerős bassline és egészen elborult hangulat. A hip-hop bevágást az elején nem igazán tudom hova tenni (és lehet, hogy többen megköveznek ezért, de sajnos fogalmam sincs, melyik nótából származik a bevezető skit), de hátha valaki megfejti majd a szerepét.

A túloldalon egy árnyalatnyival finomabb szerzemény kapott helyet What A Little Moonlight Can Do címmel. Persze ha valaki andalító dallamokra számít a cím alapján, akkor minden bizonnyal csalódni fog. A galoppolós trekk nyers dobjaiban, valamint fel-felbúgó brutális mélyszekciójában egy szemernyi jóindulat sincs. A szigorúságot csak az oldschool emlékeket idéző szintik, valamint a kiállásban megjelenő kedves női csacsogás oldja fel valamelyest.

Valószínűnek tartom, hogy a kiadó ezzel a megjelenéssel sem fog bankot robbantani, hiszen mindkét trekk meglehetősen elborult, éppen ezért a leftfield/experimentális drum and bass-re fókuszáló címke december 2-án megjelent fekete korongja elsősorban az ínyenceknek okozhat majd kellemes perceket.

Share.

About Author

Leave A Reply