A Drumandbass.hu Session 002 ismét igazi csemege lesz: a rezidens Mentalien kolléga mellett Markov és R.O.N lép föl. Az est meglepetése azonban Mastif, a hazai drum and bass egyik legrégibb és minden bizonnyal egyik legszerényebb arca.

A magyar dnb hőskorában több legendás DJ-páros neve is örökre összeforrt: SKC és Chris.SU, Longman és Bratwa csakúgy egy egység lettek, mint Stealth és Size9. Stealth már jó ideje Mastif néven játszik, Size9, Németh Szilárd pedig sajnos már több mint tíz éve nincs köztünk.

A mostani lemezajánló extra egyszerre hangolódás a bulira, és egy leheletnyi nosztalgiázás is — ugyanúgy ajánlott annak, aki emlékezne a régmúltra, mint annak, aki koránál fogva még nem lehetett ott ezekben a bulikban.

“A Destroyerz nevű duónk Veszprémből, a szülővárosunkból indult, 1998 környékén. Mi előbb barátok voltunk, a közös zenézés későbbi fejlemény. Eleinte egyértelműen a keményebb vonalat vittük, ahogy a nevünk is mutatja. Az első 4-5 évben közösek voltak a lemezeink is, utána Szicsu már inkább likvidet játszott, én megmaradtam az erősebb zenéknél.

Nem volt törés, semmi ilyenre nem kell gondolni, egyszerűen más kezdett minket érdekelni, és egyre kevesebbet játszottunk együtt. Ez 2004 körül lehetett, ami itthon egyébként is a dnb mélypontja volt, szóval nem ment egyszerűen. Szilárd 2007-es halála után a nővére,  Renáta fölajánlotta, hogy válogassam ki a lemezek közül, ami engem érdekel, így került hozzám nagyjából 500 darab.

A likvidfunk még mindig nem az én asztalom, de ilyen kivételes alkalmakkor, ráadásul nyáron tök szívesen játszom. Szeretem a hangulatát, könnyű, mondhatni csajos zene — egyértelműen több csaj táncol likvidre. Jók a dobok, meg jók a pogramok!

Az összes poént természetesen nem fogom lelőni, hiszen sok érdekességgel készülök a szombati bulira! A mostani válogatásom vezérfonala az, hogy az összes zene eltér az előadó megszokott stílusától.

The Architex feat Ayah – Dance Child

Bármilyen meglepő is, ebben a projektben benne van DJ Ink keze. Épp a Subvibe-ban dolgoztam, amikor megjelent. Még nem hallottam senki mástól buliban — persze ez nem azt jelenti, hogy rajtam kívül nincs meg senkinek. Nagyon bejön a  a vokál meg a kis funk — nyári zene, egy lájtos limonádé.

D.Kay & Lee – Manipulate The Universe

Ez Szicsu lemeze volt, sokat pakolta is. Én D.Kay keményebb zenéit szoktam pörgetni, elsősorban a Mindmachine néven kihozott Paranoiát. Ugyanakkor ez a zene alaphimnusz! Csak mire elkezdtem játszani, már 10 év elszállt felette. Ugyanis lövésem nem volt, hogy megvan nekem ez a lemez, egy bulira készüléskor akadt a kezembe.

Matrix – Can’t Stop

Tudom, hogy egyeseknek ez végezene, de igazából én pont akkor szoktam föltenni, amikor kezd bedurvulni a buli. A vokálok miatt kimondottan fílingesebb zenének tartom.

Siren – Squadron

Ez a projekt sem túl közismert: Ruxspin a Universal Projectből és Vice a Vicious Circle-ből dobta össze. Szerintem iszonyatosan jó lett az az LP! A 8 zene majdnem mind külön hangulat, 4-et viszont akár likvid-, akár darkbuliban föl lehet rakni: a sajátos Universal Project-érzés ott van mindben.

M.I.S.T – Barracuda

Ez is Szilárd lemeze. Intalex nélkül eleve nem lennénk meg, az tuti. Maximálisan nyári, napsütéses, mosolygós zene, az egyik kedvencem a műfajban.”

A föntebb emlegetett meglepetészenéket június 23-án, a Drumandbass.hu Session 002 alkamával, a Frame-ben hallgathatod meg. Ingyenes belépés, garantáltan minőségi drum and bass! Várunk szeretettel!

Kiemelt kép: Pozsonyi Roland

Share.

About Author

Leave A Reply