Egy rövidke nyári szünetet leszámítva a The Hive Budapest aktívan szervezi a jobbnál jobb bulikat. Július 28-án, szombaton a Dürer kertben lesz a következő szeánsz, amelynek a svájci QZB duó a húzóneve. Ezúttal Crism segít a mulatságra hangolódni

A 2012 óta aktív, bázeli illetőségű párost most Zenith B fogja képviselni. Aki a minőségi, mély drum and bass-t szereti, szombat este is biztosan megtalálja a számítását. Nézzük, mik Krisztián kedvencei!

A srácok (Thomas és Ben) relatíve nem régóta hallatnak magukról, de már a kezdetek óta megkérdőjelezhetetlen az egyediségük. Zenéikben a drum and bass-t mesterien ötvözik a felezett ütemekkel: mélyreható basszusok, intenzív pergők, változatos dobképletek és agresszív effektek harmóniája teszi tökéletessé azt a letisztult, részletgazdag, precíz mérnöki munkát, amivel egészen különleges atmoszférát teremtenek. Ezzel hívták föl többek között Kasra figyelmét is, aki — szerencsénkre — bele is kezdett karrierjük támogatásába. Hamarosan még többet fogunk rólunk hallani, erre mérget vehetünk.

Heptin

Az első QZB néven alkotott zenéjük. Igazán gonosz, elvont téma, tagadhatatlanul nagyon ők. Már itt érezni lehetett, hogy ezek a fiúk bizony nagyon tudnak. Érdemes figyelni a dob- és a basszusváltásokat, főként a zene második felében.

WYGD

Ez volt a beszállókártya a Kasra vezette Critical-hoz, és minden téren tükrözi is a kiadó stílusát. Okosan rendezett mélyek, kattogós dobok és funkyneszek teszik tökéletessé a minimálhatást.

Dionysus (QZB rmx)

A szűrt dobok és sötét vokál keresztezése már az intróban figyelmeztet, hogy itt valami gonosz dolog van készülőben. Félelmetes roller kegyetlen basszussal, amiben a késleltetett hangok folyamatosan csavarják a füled.

Nobunaga

A legutóbb megjelent criticalos EP-jük számomra legkedvesebb darabja.
A perka kattogása kiegészülve a harapós effektekkel olyan jövőbeli hatást kelt, ami számomra abszolút forradalmi. Már akkor imádtuk, amikor Survey még kiadatlanként játszotta nálunk márciusban.

Johannesburg

Igazi minimáltech az orosz fenegyerek közreműködésével, ami minden helyzetben zúzásra buzdít, ha bírod a tempót. Nagyon remélem, hogy lesz még közös produkciójuk!

+1: Indigo Heart

Semmiképp sem tudtam volna kihagyni ezt a melankolikus minimált, amiben már a zongora is magával ragadó. Olykor szomorúbb, olykor morcosabb, egyszerűen odavagyok érte. A másik oldala is feltétlen hallgatós.”

Szombaton tehát irány a Dürer kert! Az elővételes jegy kétezer, ez egészen 27-én (péntek) éjfélig kapható online. A helyszíni belépő kétezer-ötszáz. Az est további föllépői: Dub Personal, a Filth Company, Katame, Horns és Cybershot. Bee there!

Share.

About Author

Leave A Reply