Íme tíz track, amik megérdemlik, hogy végtelenítve hallgasd. Akad köztük jungle, forró nyári liquid és súlyos drum&bass roller, az elkövetők közt ott van Zero T, Low:r, Coco Bryce, Voltage, Benny Page és még sokan mások. Még több remek augusztusban kiadott drum&bass-t a most frissített IPC Spotify playlistben találsz!

Zero T & Aaliyah Esprit – Something Got Me (The North Quarter)

Füstös jazz klub hangulatát kevesen tudják úgy megidézni, mint Zero T. A Something Got Me már a bevezetőben ebbe az intim környezetbe kalauzol, melyhez Aaliyah Esprit túlzásokba nem eső vokálja remekül passzol.

Wreckless – Thick Cotton Blends (Dispatch)

Keményen lesújtó dobképlettől és öblös basszusoktól hangos Wreckless zenéje, garantált a screwface. Érthetetlen, hogy ez a szörny miért nem a Metalheadzen landolt.

Low:r – Mindset (Program)

A Program és Liquicity kiadóknál mostanában gyakran felbukkanó Low:r a hozzá hasonló feltörekvő soulful dnb producerekhez képest sokkal, de sokkal jobban érzi, hogyan kell készíteni a liquid funkot. Legújabb jó példa erre a Mindset, melynek központi elemei, a cuki vonósszekció és a rá válaszolgató puha bassline garantált, hogy mosolyt csalnak az ember arcára.

Samurai Breaks – Jitterbug (Coco Bryce rmx) (Hooversound)

Összenő, ami összetartozik… várható volt, hogy az őrült rave zenékkel támadó Samurai Breaks előbb-utóbb felbukkan Sherelle és Naina kiadóján, ami egy egyre növekvő rave-olvasztótégelyként ontja magából a mindenféle hibrid darabokat. A csodás Turbo Rave Artillery EP négy száma közt egy Coco Bryce átirat is helyet kapott, mely az eredetit tiszteletben tartva gyakorlatilag átemelte dzsungeles(ebb) környezetbe a nyers grime elemeket és ormótlan basszusokat.

Myth – Spirits (31)

A megbízhatóan jó rollereket szállító producerek szűk körébe tartozik mostanában Myth, akinek Spirits című száma valószínűleg nem váltja meg a világot, de ettől függetlenül nagyon rendben van.

Voltage – Congo Bongo (Critical)

Ha valaki kételkedne abban, hogy a minimál, kongókkal operáló dnb és a mély jump-up egyvelege működik, annak erősen ajánlott ez a track. Voltage káprázatosan jól eltalálta a két világ közti arany középutat.

Benny Page & Skibadee – Ride (Dub Shotta)

Nagy meglepetés ez a zene: Benny Page picit félredobta a dancehall hatásokat, Skibadee pedig lentebb kapcsolta a fordulatszámot és ketten együtt összehoztak egy menő nyári drum&bass zenét. Van itt minden, ami elengedhetetlen a forró hangulathoz: uk garage-os szaggatott vokálfoszlányok, finom orgonafutamok és szaxofon játék, valamint ’90-es éveket idéző laza rímek.

Natural Forces – Downwards (Dispatch)

Sötét pincékbe, vagy elhagyott raktárépületekbe invitál Natural Forces. Mintha egy kemény aszimmetrikus techno zene lenne, amit véletlenül 130 bpm helyett 170-en írtak volna meg.

Kumarachi – Riddim (Liondub International)

A modern jungle eszelősebb, őrültebb vállfajában gyakran alkotó Kumarachi egy oldschool-os, formabontó darabbal jelentkezett, ami kb. olyan, mintha a régi Lynx zenék pörögnének szteroidon.

Black Barrel – Bad Trip (Dispatch)

Folytatva például a Lock Stock és a Rocking által kijelölt utat, Black Barrel megint egy elképesztően zsíros, súlyos rollerrel jelentkezett. Öröm hallani, ahogy a zene minden eleme a maximumig ki van tekerve.

A fenti tíz számot és még rengeteg kiváló augusztusban megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply