Alig hűlt ki az előző IPC Mix, máris itt a következő! Ezúttal a Zion EP-vel a napokban előrukkoló Gamma az elkövető, aki a szelekció mellé készített interjúban többek között azt is elmesélte, hogy milyen a londoni szcéna, mi a helyzet a Spinline-nal és miért ingyenes a Memories of MTMS album. Ami pedig a mixet illeti: extraforró, szóval gyorsan kattintsatok a tovább gombra!

gamma-ipcmix-629

Letöltés / Download
IPC Mix .70 – Gamma

Tracklist:
Digital & Spirit – Phantom Force (Fracture Astrophonica Edit) – Phantom Audio
Transparent – Bye Bye – dub
Skeptical – Delusions of Grandeur – Exit Recordings
Abstract Emelents – Blurtnawt – dub
Dexta – Tempest Dub – Non60
Gamma & Transparent – We Do – dub
Gamma – Magenta – dub
Fre4knc – The Source – Samurai Music
Gamma – Zion – Dispatch Recordings
Gamma – If U Go Away – Dispatch Recordings
??? – ???
Clarity – Reflex – Samurai Music
Gamma – Gargantua – dub
Skeptical – Playground Chat Back – Exit Recordings
Fre4knc – Chain Of Command – Plasma Audio Forthcoming
??? – ???
Break – Dulcid Tones – True Playaz
Icicle & Mefjus – Isolation – Shogun Audio
Spinline – Alien – dub
Konflict – Maelstrom – Renegade Hardware
Hydro and War – Untitled (Bongos) – dub
Sabre & Safire – Geiue Method – Invisible
Need For Mirrors – Verve – Warm Communicatons Forthcoming
Gamma – Streetheadz – Dispatch Recordings
Mako, Villem & McLeod – Inner Revolution – Utopia Music
DLR – Sleep Talk – Shogun Audio

Gamma mint a Spinline egyik tagja és Gamma mint szóló producer. Manapság melyik jellemzőbb rád inkább?

A szóló Gamma, de ez az 1500 km-es távolság miatt van leginkább. Egyébként tervezünk az idén új zenéket csinálni a srácokkal! (Snatch és Safair a Spinline másik két tagja Gamma mellett – a szerk.)

Miért döntöttél úgy, hogy szólózni kezdesz?

Több oka is van: a távolság, ugye, és az is közrejátszik, hogy teszteljem a saját hangzásomat. A Gamma az csak én vagyok.

Londonban élsz, amelyet a vitriolos nyelvek a második magyar fővárosnak neveznek. Hogyan kötöttél ki a ködös Albionban? Szoktál találkozni kinti magyarokkal?

Én szeretek itt élni a multikultiban! Az Andrissal (Spinline) jöttem ki szerencsét próbálni, és én kint maradtam. Van rengeteg magyar, ez tény, nekem is sok ismerősöm él itt a szigeten.

Bár a 21. században már több gócpontja is van az elektronikus zenének, London még mindig a szcéna egyik legmeghatározóbb centruma. Milyen belülről? Könnyebb érvényesülni, ha valaki ott éli a mindennapjait?

Igen is, meg nem is. A szcénában érvényesülni egyértelműen nehezebb itt sok szempontból. Sokkal nagyobb, és sokkal több producer van, mint otthon, de a jó zene mindig megtalálja a helyét. Egyértelműen másmilyen itt a szcéna: sokkal nagyobb, és a bulik is mások. Az utóbbi időben csak nagy rave-ek voltak jellemzőek Londonra, a kis bulik mintha kihaltak volna. Ez viszont változóban van mostanában. A drum and bass-nek újra van erős underground szcénája.

Tavaly a Plasma Audión kijött zenéid nagyot ütöttek, ekkor azt hittem, 2014-ben jön majd a sok szóló Gamma-megjelenés. Nem lett igazam, de gondolom, nem tétlenkedéssel töltötted az idődet.

Rengeteget dolgozok a zenegyártás mellett. Régebben csak a zenével foglalkoztam, de azért így is nagyon sok új csemege fő a kis titkos laboromban, és megjelenések is várhatóak – mégpedig nem egy helyről – hogy jóvátegyem bűneimet! : )

2015-öt önálló EP-vel nyitod, hiszen itt van az ötzenés Zion a Dispatch-en. Milyenek voltak az előzetes reakciók a szakma részéről?

Nagyon pozitívak! Kasra, Icicle, Proxima, a Black Sun Empire, Safire, DLR, Ant TC játssza, és a Ziont még Toddla T is pörgeti a BBC Radio 1-on!

A Dispatch az egyik legizgalmasabb és legsokszínűbb kiadó, így szerintem minden dnb-kedvelő magyar örül, hogy egy újabb producerünk gazdagítja a címke diszkográfiáját. Hogyan született meg az EP ötlete és meddig dolgoztál rajta?

Rengeteg zenénk jelent meg Dispatch-en ezelőtt is, régóta ismerem Antet. (Ant TC1, a Dispatch kiadó főnöke – a szerk.) Igazából megvolt négy track, de én sem voltam teljesen elégedett. Egyszer rám írt az Ant, hogy mi lenne, ha a Zion lenne az első zene. Meggyulladtunk, az biztos : ) Szerintem jó lett a végeredmény, valtozatosak a zenék, de mégis egyfajta vibe-ot kepviselnek.

Nem először kollaboltál Hydróval, hiszen Gammaként és a Spinline tagjaként is dolgoztatok már együtt. Elég sokan zenélnek vele egyébként is (itthonról SKC-t vagy Mindscape-et is említhetjük). Mi lehet az oka annak, hogy Hydro ilyen népszerű játszópajtás?

Hatalmas samplevadász az ember! Rengeteg időt tölt hangok vagdosásával, és igen, nagyon jó vele dolgozni. Mindig tele van inspirációval!

Memories of MTMS címmel egy tizenkét trekkes albumot tettél letölthetővé Bandcamp-oldaladon, amelyet akár ingyen is beszerezhet a hallgatóság. A számok minősége simán indokolná a megszokott árat, szóval felmerül a kérdés: hogyhogy mégis “annyit fizetsz, amennyit akarsz”-alapon adod az LP-t?

Megmondom őszintén, ezzel az albummal nem volt semmi szándékom, hogy így fogalmazzak. Konkrétan egy napomat rászántam, hogy összehalásszak az utóbbi 2-3 év kísérletezgetéseiből pár olyat, aminek az utolsó mentése “rendben van”, és megosszam a jónéppel. Igazábol erős ezt albumnak nevezni : ) Inkább arról van szó, hogy lenne még 100 “albumra” való track itt, de úgy döntöttem, ezeket megosztom veletek!

Mire számíthatunk tőled idén? Megtudhatunk valamit a Spinline 2015-ös terveiről is?

Ahogy említettem már, igen. Jön új Spinline és jön rengeteg friss Gamma track is idén! Update-ek itt: https://www.facebook.com/Gammabass / http://instagram.com/gammamtms/

Share.

About Author

Leave A Reply