Hosszú-hosszú várakozás után végre megjelent Chris.SU új EP-je, mely a F.A.T.E. címet kapta. A dupla lemezen közreműködik a gyorsan közkedveltté vált Plastic Heaven-tag Mira, és egy zene erejéig Falkon is kiveszi a részét az anyagból.

A F.A.T.E. albumnak indult, mégis egy négyzenés EP lett belőle. Megtudhatjuk ennek az okát?

2010 végére összegyűlt 25-30 zene, melyből 18-at teljesen befejeztem. A Subtitles-nél azonban éppen ekkortájt volt egy nagy átszervezés, ami a kiadó életére erős hatást gyakorolt, kb. fél-egy évig nem is volt megjelenése. Teebee a Subtitles adminisztrációját és működtetését átadta egy másik cégnek, az St. Holdings-nak. Ez viszont azzal jár, hogy az St. Holdings beleszólhat a megjelenésekbe. Véleményük szerint a tervezett albumom anyaga nem fért volna bele a megújult Subtitles profiljába, így csak egy EP lett belőle.

És mi lesz azokkal a zenékkel, amelyek lemaradtak róla? Megjelennek?

Persze, amikor a helyzet tisztázódott, több kiadóval is sikerült megegyeznem, így az Obsessions címkéjével kijött az Illusions és a Datahub Mindscape remixe, a Horizons Music következő válogatásalbumán pedig ott lesz az Elevation című zeném. Több szerzeményt ingyenesen letölthetővé tettem/teszek, a már elérhető, State of Minddal közösen készült Wanna Hear mellett – ha meglesz a Facebook fanpage-emen az 5000 követő – a Restless is nemsokára ingyenesen beszerezhető.

A Higher az első olyan zenéd, amelyen hús-vér vokalistával dolgoztál együtt, igaz?

Igen, eddig mintákkal dolgoztam, Mira volt az első énekes, akivel együtt stúdióztam. Egyébként a Higher című zenéhez nemsokára elkészül a Dürlinben felvett anyagból készített videoklip, mely terveink szerint a UKF csatornáján lesz látható. Ami pedig a jövőt illeti, sokat szeretnék vokalistákkal dolgozni.

Milyen volt az EP fogadtatása?

Szerintem nagyon jó, a zenéket és – a Balaton Sound-on és a Dürlinben mellettem fellépő – Mirát is szeretik az emberek. A Falkonnal írt Disoriented pörgött Friction Radio 1 műsorában, Hype pedig kétszer is játszotta a Highert saját adásában.

Két hónapja boldog apa vagy. A kislányod születése óta mennyi időd van zenélni?

Elég kevés, hiszen egy baba érkezése teljesen felborítja a korábban megszokott napirendet. Nyáron a DJ-zés és a gyereknevelés teendői töltötték ki az időm nagy részét. Ősszel azonban önálló stúdióba vonulok – hiszen eddig otthon zenéltem -, ahol lesz egy saját kis kuckó a vokálok felvételére. Szeptember-október körül tehát visszatérek a munkához.

Hallgatnivaló: Chris.SU – Subtitles Podcast 006

Share.

About Author

Leave A Reply