A techstep, a clowstep és a halfstep fogalmai már jól bejáratottak, és mindenki számára könnyen értelmezhetőek, de a giraffestep hallatán azért már mosolyra húzódik a szánk széle. A Diffrent Music elnevezésű label rózsaszín zsiráf iránti imádata már-már a perverzitás határát súrolja, 12”-eseiket is ennek szellemében nyomják rózsaszínűre.

A nevében is különbözőségét hangsúlyozó címkére igazán akkor figyelt fel a szcéna, amikor Mr. London Electricity, azaz Tony Colman beválogatta az év eleji Hospitality összeállításba Frederic Robinson Laughing At Clouds című szerzeményét, amely a DIFF010-es katalógusszám (limitált rózsaszínű 10”-es) A oldalát barázdálja. Nem sokkal később a 12. rilíz már Stanza nevével büszkélkedhetett, a Sigmund Freud / Circuit Bored páros igazán üdítő színfoltként jelent meg a dnb-piacon, amely leginkább furcsa és szokatlan mivoltával hívta fel magára a figyelmet. A DIFF014 is a különlegességre fordítja a hangsúlyt. Szeptember 3-ára tervezett megjelenésük főszereplője ezúttal a Fathom Audio csapata, azaz Billion, MC Sense, Codebreaker és Fybe, akik korábban a Dispatch-nél és a BTK által igazgatott Dutty Audio-nál is megfordultak már.

A Promise japán glitch-re emlékeztető pittyegések mellett építkezik, majd a jó öreg Loxy & Ink korai munkáiból ismerős kopogós stabokból kapunk egy csokorral, amelyek a ritka dobképletre vannak felfűzve, megjegyzem, elég sablonosan.

A Ridges ellenben már inkább megfogott, ugyanis az intro után öregsulis minták, visszafelé játszott padek és szolid dobok fogják keretbe a zenét, folyamatosan elnyújtott női vokálfoszlányok simogatnak, az egészben van valami lélek, még akkor is, ha a kiállás után visszatérő rész egy árnyalatnyival morcosabbra sikerült. Igazán jól eltalált, rendkívül különleges muzsika, amely az én tetszésemet abszolút elnyerte, tehát villámgyorsan adnék is rá egy nagy ötöst. Az előző oldal viszont inkább csak gyenge közepest érdemel, ám az artwork határozottan felfelé kerekíti az osztályzatot.

A drum and bass perifériáján egyensúlyozó 14. Diffrent megjelenés a különleges zenék kedvelőinek okozhat kellemes perceket, sőt, azt is megkockáztatom, hogy dnb DJ-k lesznek a legkevesebb számban a vásárlók között, de aki mégis a vétel mellett teszi le a garast, az egy exkluzív, rózsaszínű bakelittel lehet gazdagabb. Teljesen megéri (?)

Share.

About Author

Leave A Reply