Alig hűlt ki a 13. Utopia Music megjelenés, máris érkezik az újabb, sőt, a legutóbbi podcast is telis-tele van kérdőjelekkel és forthcomingokkal. Stephen Mako kiadója gyors tempót diktál, miközben a mennyiség nem megy a minőség rovására. Ezt mi más támaszthatná alá jobban, mint egy igazán ütős újabb rilíz, az elkövető pedig ezúttal az Utopia-családhoz tartozó Fields (azaz a Mute nevű társulás egyik fele).

um014 inner A

A bristoli Ben Wilson az Utopia Music felbukkanásakor került reflektorfénybe a Mute (Villem & Fields) duóval, de már Fields-ként lett az övé az UM005-ös bakelit a Foundations / Unspoken című trekkekkel. Időközben letette a névjegyét a Med School-nál, a Symmetry-nél, a Dispatch-nél (legutóbb pár hete a Saturate-tel) és a Samurai-nál is, sőt, ha még emlékszünk rá, az idei első Warm Communications korongon is ott virít a neve.

Az Utopia Music kapcsán minden alkalommal meg kell emelnem a kalapomat, ugyanis mind hangzásban, mind ötletek terén kiemelkedő a label. A 14. megjelenés ‘A’ oldalán érkezik a Colours, amely a hollandus deep vonalat lovagolja meg: döngölő dobok, ritmikus LFO-k és reszelős basszusok, néha egy laza ’yeah’ vokál. Tetszetős darab.

Az igazi királyság mégis a flip. Az On Your Own igazi csúszómászó zene; az idegesen vibráló dobképlettel, a gusztustalanul széttekert hangok kavalkádjával és azzal az egy mondatnyi flegma hip-hop (?) vokállal nálam abszolút telitalálat.

Újabb két frankó zene érkezik tehát az Utopia platformján, a megjelenés dátuma szeptember 30., keressétek a lemezboltokban és a digitális zenebutikokban!

Share.

About Author

Leave A Reply