A kínai és észak-koreai határtól csak néhány kilométerre, Vlagyivosztokban élő Andrej Tyerekov, azaz Eastcolors meglehetősen aktív időket él, hiszen néhány hete jelent meg Dreamer című EP-je, sőt, a pár napja kapható Symmetry Recordings válogatásalbumon is helyet kapott egy zenéje. A 25 éves producer legismertebb szerzeménye a tavalyi év egyik bombája, a Critical-on megjelent Cracker, melyet az Enei & Noel párossal írt.

Motivációiként a régebbi idők elektronikus zenészeit említi, nagy hatással van rá az Enigma és a Tangerine Dream. Kedveli az A-Ha számait, szívesen hallgat ambientet és dub technót, de természetesen drum & bass-t is, melyből a régi Black Sun Empire zenéket emeli ki. Zeneírás előtt azonban nem hallgat d’n’b-t, mert nem tartja jónak, hogy egyazon stíluson belül keressen inspirációt. “A hangok itt vannak körülöttünk és sosem tudhatod, melyik lesz hatással rád, hogy nekiülj zenélni” – mondja.

A The Other Side válogatásalbumon megjelent Watch Out egy mélyről jövő basszusokkal operáló, reggae vokálmintás darab. “Manapság inkább a lentről építkező basszusokra koncentrálok, de nem akarom elveszteni a zenék lelkét. E törekvésem eredménye ez a szám” – nyilatkozza Eastcolors és ígéri, a jövőben több ilyen hangulatú darabra is lehet tőle számítani.

A Break-féle albumon megjelent zenével szinte egyidőben látott napvilágot a Dreamer EP a német Phunkfiction kiadó gondozásában. Az anyag két vinilen, illetve – szinte egy kisebb albumként – egy hétzenés digitális EP-n kapható. Az önálló szerzemények mellett a honfitárs Enei és a – szintén újonnan felfedezett – brit Clarity is besegített (előbbi egy remixszel, utóbbi egy kollabbal), nemzetközi ízt adva az EP-nek.

A fiatalember jó úton jár, hiszen Marky-tól Icicle-ig, az Ulterior Motive-tól az Artifical Intelligence-ig számos nagynevű DJ pörgeti a zenéit, szóval lehet, hogy az Electrosoul System, Enei, Subwave és több honfitárs után után újabb orosz kerül fel a drum & bass-világtérképre.

Share.

About Author

Leave A Reply