Sokáig készült, de hétfő este végre a nagyközönség elé tárult a Drum&Bass Arena hatalmas projektjének végterméke, egy 80 perces, igazán sűrű dokumentumfilm, ami a műfaj 1996 és 2016 közötti történéseire fókuszál.

A filmben rengeteg kulcsfontosságú szereplő nyilatkozik, többek közt Goldie, DJ Hype, Ed Rush & Optical, Grooverider, Andy C és DJ Flight. Szó esik legendás albumokról, klubokról, zenékről, elmerülünk picit olyan témákban, mint a drum&bass mainstream-be törése vagy a dubplate kultúra előnyei és hátrányai, és mindeközben a háttérben felcsendül rengeteg drum&bass klasszikus.

A film „rövidsége” természetesen nem teszi lehetővé, hogy ennek a húsz évnek minden igazán fontos pillanata megkapja a neki kijáró figyelmet, de a Drum&Bass Arena így is remek összefoglalót készített, ami tökéletes anyag a nosztalgiázáshoz, vagy ahhoz, hogy a dnb-től eddig távolabb állók megértsék, miért egyenlő az élettel, mindennel sokak számára ez a stílus. Libabőröztető, megható pillanatokkal teli, erősen ajánlott film!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply