Aki követte az elmúlt néhány hét drum&bass megjelenéseit, annak feltűnhetett, hogy a stílus egyik legnagyobb köztiszteletnek örvendő figurája, Digital egyszerre több label, például a V Recordings, Horrific Recordings és az Ingredients alatt is megjelent egy-egy maxival. Egészen örömteli hír ez, hiszen emberünk utoljára 2010-ben volt ennyire aktív, majdnem négy évnyi csend után idén újra magas fordulatszámra kapcsolt. Az utóbbi hónapokban a fenti kiadók mellett hallatott magáról a Metalheadz-en, Horizonson és Mars-on is, de mi most Tempo Records-os kiadványára fókuszálunk, amin három klasszikus hangzású Digital zene szól.

digital-africa

A 2012-ben alapított, tehát még egészen újnak számító Tempo mögött egy holland DJ / producer, Fusion áll, aki a ’90-es évek eleje óta foglalkozik a drum&bass-szel. Lemezboltjának üzemeltetése mellett eddig PRPLX, DJ Trax, Voyager és Switch zenéit adta ki – a névsor jól mutatja, hogy a kiadófőnök a törtek atmoszférikus és finoman dzsungeles oldalát preferálja. Logikus lépés volt a címke katalógusát Digitallal bővíteni, hiszen az angol producer nagyrészt arról híres, hogy trackjeiben jócskán szerepelteti a jungle-t.

Az Africa EP címadója pontosan azt adja, amit egy ilyen címtől el lehet várni: a dub és a jungle egyesített erejével és törzsi elemekkel kiegészülve repít vissza a gyökerekhez. Kidolgozatlannak és végtelenül nyersnek tűnő alapjait a ráépüló apró dallamfoszlányok és effektek ellensúlyozzák, a végeredmény pedig egy igazán karakteres darab. Az EP másik két zenéje két külön irányba vezeti el a hallgatót: míg a Fire a lendületből visszavéve marad a hipnotikusan dubos sound-nál, addig a Logged In egy jóféle amen-gyakorlat, amit már sokszor hallhattunk Digitaltól, de mégsem válik unalmassá. Túl sokat nem lehet mondani ezekről a számokról, de rosszat sem: egyszerűen rendben vannak, szállítják a Digitaltól elvárható „real” drum&bass vibrálást, ezáltal erősen ajánlott anyag.

Share.

About Author

Leave A Reply