Manapság több esetben olvashattuk itt-ott, hogy zenei „házaspárok” feladták (közös) útjukat (legutóbb a dRamatic & dbAudio páros utóbbi tagja határozta el magát a szünet mellett), azonban szerencsére nincs veszve minden, hiszen a legutóbb albummal jelentkező Octane & DLR páros – bár immáron külön utakon – tovább tevékenykedik.

core3

Míg DLR legutóbb a Trendkillen Prolix oldalán prezentálta az Originate-et, addig Chris Octane saját, Core elnevezésű (amely mindenképpen szerencsésebb, mint az első körben emlegetett Cobra név) kiadóján termeli tovább pengére kihúzott zenéit. Az első rilíz május 6-án érkezik, melyen az A oldal főként a táncparketteket veszi célba, a flip pedig a deep-halfstep szerelmeseinek kedveskedik.

A Synthetics idegesen vibráló dobképlete különös kontrasztot teremt a szomorkás dallammal, amelyet a bevágott monológ tovább erősít, a reszelős basszusáradat pedig kellőképpen szétrobbantja a fejeket.

A Gaia’s Dub a monológ-felhasználás tekintetében mutat ugyan némi rokonságot az előző oldallal, ám itt egyértelműen a nyugodtan cammogó felezős alapon, és a fel-felmorduló morgós lead-eken van a hangsúly, a kiállásokat pedig ügyes megoldások viszik újra vissza a föld mélyére.

A kemény/deep rollerek kedvelői egyaránt örülhetnek, hiszen az eddigi Octane & DLR hangzásból ezután mindig dupla adagot kapnak majd, azt viszont mindenki maga döntheti el, melyik producer irányvonala áll közelebb a szívéhez. A Core első korongja mindenesetre ígéretes, és abban is biztosak lehetünk, hogy mocskos basszusokban gazdag termés várható Chris Octane saját címkéjén, melynek jövőbeli megjelenéseiből talán egyet-kettőt a magyar közönség is hallhatott nemrég a Catch 22 csapat jóvoltából.

Share.

About Author

Leave A Reply