Danny Byrd sokévnyi mostohagyermek-státusz után végre megbecsült tagja a Hospital csapatának, sőt, talán nem túlzás az egyik fő zászlóvivőnek tartani őt. A 2008-as Supersized LP óta nincs lepattintva mellékvágányra, mint korábban. Folyamatos a pörgés körülötte, készített számos remixet például a Swedish House Maffia-nak és Sharam-nak, valamint egy újabb albumot is. A BBC Radio 1 rongyosra játszotta tőle többek közt az Ill Behaviour-t és a Red Mist-et, és minden esély megvan arra, hogy soron következő, hétfőtől kapható maxija is hasonló figyelmet kap majd.

A siker nincs a véletlenre bízva, hiszen Danny egy igazi legendával, General Levy-al működik együtt a Blaze The Fire-ön. General Levy az az MC, aki gyakorlatilag egyetlen zenével halhatatlanná tette magát. Természetesen nem másról, mint a ’94-es, M-Beat-tel közös Incredible-ről van szó. Az egyik legalapvetőbb jungle számot remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek sem, de aki esetleg kimaradt volna ebből a törileckéből, pótolja lemaradását gyorsan a klip megnézésével.

A tizennyolc év elmúlásának mintha nyoma sem lenne, olyan lendülettel robban be most is General Levy és viszi el a hátán az egész zenét karakteres, érces hangjával és jellegzetes benyögéseivel. Sajnos nélküle Danny Byrd alapjai nem nyújtanának túl sok izgalmat, pontosabban újdonságot. A sűrű, pörgős váltásokat és őrült dobképleteket ugyanis hallhattuk már néhányszor hasonló formában a producertől. Sub Zero sem próbált kockáztatni, elővette a Poon dobjait és basszusát, utóbbin variált egy-két akkordot és ezzel kész is a remix. Egyik verzióval sincs gond tulajdonképpen, de közel sem olyan bevállalósak, mint Stray újragondolása. A londoni producer bődületes amen-agymenést kerekített az MC szövegelése köré, olyan drumfunk / jungle hangulatot kelt életre alig négy és fél perces műve közben, amit a Hospitalhoz hasonló nagyobb kiadók mostanában teljesen hanyagolnak. Egy fecske nem fog nyarat csinálni, tehát valószínűleg nem fogják Stray példáját követni tömegesen, annyi viszont elmondható, hogy zenéje sokkal jobban harmonizál General Levy produkciójával, mint az eredeti felvétel.Share.

About Author

Leave A Reply