fabriclive_67-ben-ufo-packshotA legfrissebb Fabriclive készítője Ben UFO, aki egy ritkuló, már-már a kihalás szélén álló fajtáját képviseli a DJ-társadalomnak. Ő egyike azon kevés lemezpörgetőknek, akik nem néhány jól megírt sláger miatt vannak ott, ahol, hanem az évek óta magas színvonalat képviselő DJ-szetteknek köszönhetően. Pályafutását 2004-ben kezdte az akkor még gyerekcipőben járó dubstep népszerűsítésével Leedsben, majd összehozta a sors Pangaea-val és Pearson Sound-dal, akikkel először a SubFM-nél, majd a Rinse.Fm-nél rádióműsoroztak. 2007-ben a három jóbarát életre hívta a Hessle Audio kiadót, mely mára a középtempós, basszus-vezérelte műfajok alappillérének számít olyan nevek nagysikerű korongjaival, mint TRG, Untold, Blawan, Elgato, Joe és a két másik, fentebb említett label főnök. Ben UFO korábbi mixei és a kiadó megjelenései is egyaránt arról tanúskodnak, hogy nincsenek határok – hasonlóképp van ez a Fabriclive 67-tel is. 

Bár emberünk karrierjét a dubsteppel kezdte, a köztudatba már úgy vonult be, mint egy eklektikusan szelektáló zseni, aki könnyedséggel pakol szettjeibe 2-step, garage, klasszikus house, techno, bass music számokat és még rengeteg olyan érdekességet, amiket nehéz lenne bedobni ezekbe a skatulyákba. Pontosan egy ilyen bekategorizálhatatlan darabbal (Mix Up – Before) indul a mix, amit a 72 perces játékidő legdurvább percei követnek néhány elvetemült, de rendkívül hatásos techno formájában. Többször is tapasztalható, hogy Ben a hullámoztatás eszközét mesterien használja: például a súlyos kezdést Elgato tavalyi meghatározó számával, a Zone-nal enyhíti. A rendkívül vicces Twisted Balloon után egy kis kitérőt teszünk a house és garage világába, ami mielőtt unalmassá válna megszakad Jam City ’80-as évekbe hajló, széteffektezett szinti-orgiájával.

Az újabb lélegzetvételnyi pihenő után következik a stílusok igazi kavalkádja. Ben UFO csaknem zenéről-zenére ugrál lüktető, egyenes techno-ról (Take Me Back) dobgépes bass music-ra (Clutch), majd onnan tovább 25 évvel ezelőtti house-ra (I’m Strong) és törzsi éneket felvonultató tribal-ös dobolásra (Mukuba Special). Úgy jönnek egymás után a track-ek, mintha semmi koncepció nem lenne a mixben, ám ahelyett, hogy szétesne a produkció, éberen figyeli a hallgató, hogy az ötletes, néhol elnyújtott, néhol alig néhány másodperc alatt lezajló keverések után mi jön a következő percben.

A Fabriclive 67 utolsó harmadában a techno kapja a főszerepet, ami a trendekre érzékeny Hessle Audio-s DJ-től cseppet sem meglepő, hiszen minden jel arra mutat, hogy 2013-ban a szakavatott közönséget a techno újabb vadhajtásai fogják izgalomban tartani. Osborne döngölésével, A Made Up Sound aszimmetrikus agytornájával és Blawan szégyentelen veretésével a műfaj távoli szegletei olvadnak eggyé a végső hajrában. A levezetés, avagy Joe és Floating Points számai, valamint Kuedo remixe pedig legalább annyira különleges hangkollázsok, mint a mix kezdőzenéje, így velük a keretes szerkezet is megvan. Ben UFO tehát egy igazán sokszínű szettet prezentált, ami töménysége miatt nem az elsőre fogyasztható darabok közé tartozik, de azoknak biztosan nagy kedvence lesz, akik adnak neki két-három esélyt.

Ben UFO – Fabriclive 67 (FABRIC134)
(Hallgass bele a mix track-jeibe itt)

01. Mix Mup – Dub
02. Delroy Edwards – Feelings
03. Pev & Kowton – Raw Code
04. Tim ‘Love’ Lee – The Tortoise (Sex Tags Mania NYC Mix)
05. Elgato – Zone
06. Gesloten Cirkel – Twisted Balloon
07. Chicago Skyway – It’s OK
08. K Hand – Project 5 (Untitled B1)
09. Fluxion – Pendoulous
10. Minimal Man – Consexual
11. Jam City – Club Thanz
12. Herbert – Take Me Back
13. Lowtec – Looser
14. Pearson Sound – Clutch
15. Mr. Fingers – I’m Strong (Instrumental)
16. Shackleton vs Kasai Allstars – Mukuba Special
17. Kyle Hall and Kero – Zug Island
18. Circuit Breaker – Ping
19. Osborne – Bout Ready to Jak (Shake Remix)
20. Juniper – Jovian Planet
21. A Made Up Sound – Malfunction (Despair)
22. Grain – Untitled
23. Bandshell – Perc
24. Blawan – And Both His Sons
25. Pangaea – Release
26. Joe – Studio Power On
27. Floating Points – Danger (Locked Groove)
28. Grown Folk x Main Attrakionz – I.C.E. (Kuedo Remix)

Share.

About Author

Leave A Reply