ArpXP négyszámos Fade Away címre keresztelt EP-jével tért vissza október 21-én – egy évvel a One More Week EP után – a Sunandbass kiadó, mely prímán megmutatja, hogy a művész milyen jó érzékkel nyúl a drum and bass különböző alstílusaihoz. A Metalheadz és Critical címkéket is megjárt producer ezzel az anyaggal egyszerre villantja fel dzsungeles, likvides és mély oldalait, a kiváló zenék mellé pedig egy rövid interjú is jár ezúttal

Nagyjából két hónap telt el a 2016-os Sun and Bass óta. Mesélj a legemlékezetesebb pillanatokról!

Túl sok ilyen volt! Helyi lakosként a Sun and Bass számomra az az időszak, amikor megmutathatom Szardínia hagyományait, ételeit és lenyűgöző tájait a világ más pontjairól idelátogató barátaimnak. Ilyenkor minden perc különleges.

A Sun and Bass kurátoraként az egyik este felhozataláért te voltál a felelős. Milyen szempontok alapján válogattad össze a DJ-ket?

Igyekeztem zeneileg kissé más irányba vinni a felhozatalt. Az volt a célom, hogy a drum and bass-re nagyon nyitott réteg kapjon egy teljes képet, ezért kértem fel OM Unitot, Fracture-t, a legendás Kabukit, valamint Last Life-ot, aki a dnb sötét oldalának egyik legizgalmasabb producere.

Hogyan született a Fade Away EP MC Fava-val közös címadó dala? Gyanítom könnyen összeállt a zene, hiszen nem először dolgoztok együtt.

Pontosan így történt! Favaval könnyen megy a munka, jól tudja, hogy mire van szükségem: finom vokálokra és olyan dallamvilágra, ami jól passzol a mély zenéimhez.

Az EP hallgatásakor az fogalmazódott meg bennem, hogy számodra biztos fontos a nyitottság, hiszen a Fifth Step Is Goodbye, a Dancers Of The Stars és az Endless Summer egy-egy külön sarkát mutatja meg a drum and bass-nek.

Mindig igyekszem lefedni a dnb összes sarkát, mivel az egész műfajt szeretem. Ugyanakkor nem szeretek alműfajokról beszélni, ahogyan néhány dnb rajongó, akik kizárólag a likvidet kedvelik, a neurót pedig egyáltalán, vagy akik azt hiszik, hogy a neurofunk énekkel az likvidfunk. Lényegében az intelligens elektronikus zenéért vagyok oda, ha pedig a tempó 170 bpm körül mozog, még jobb.

Melyik dal a kedvenced a Fade Away EP-ről?

A Dancers Of The Stars, mivel nagyon közel áll ahhoz, amit mostanában játszom a DJ-szettjeimben.

Néhány napja már kint van a fent említett anyag, mik lesznek a következő lépések ArpXP zenei életében?

Fellépések terén egy kis szünetet tartok jelenleg, de jövő év elejétől újra játszom. Ha tudtok olyan szervezőről, aki szeretne egy darabkát Szardíniából, itt a facebook oldalam, illetve az e-mail címem is: bookarpxp@gmail.com. Zenékkel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy rengeteg új számom van, amik nemsokára meg is jelennek!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply