Gyűlnek az októberi albumok, úgyhogy itt az ideje az újabb mustrának. Első adagunkban a drum & bass és jungle került terítékre, és a 170 bpm feletti sebesség ezúttal is szóhoz jut, ám Ipman és Aotoa személyében a lassabb basszusvilág is bekúszik az ajánlóba.

aotoa_629

VA – Occulti Music 5 (Occulti Music)

Az orosz Impish vezette Occulti Music neve egyre jobban cseng a mélyebb, dallamosabb dnb-tánczene kedvelőinek. A címke, melyen eddig zömében a tulaj nevét olvashattuk, ezúttal egy sokszínű válogatással rukkolt elő. A Five-ra keresztelt albumon a keleties, deep halfsteptől a különféle hangzású likvidekig kalandozunk többek között Electrosoul System, Cutworks, Malaky és Soligen & Type 2 köntösében.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Jaydan – A Decade of Industry (Smokin Riddims)

Jaydan-album, ami nem kifejezetten a bohóclépésnek áldoz? Igen! A Decade of Industry LP-n hemzsegnek a mélyebb trekkek, a visszafogott, dallamos likvidféleségek és a régisulis mintákból építkező rollerek. Persze azért a falat kirúgni szándékozóknak sem kell kétségbe esniük, hiszen a brit producer jól ismert parasztstep hangzása is szerepet kapott.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Ipman – Depatterning (Tectonic)

Ipman 2012-ben bukkant fel, hogy rövid idő alatt el is nyerje a deep dubstep-közönség bizalmát. Volt megjelenése a Bokánál, az Osiris Musicnál és a Lion Charge-nál, októberben megjelent, első szerzői albuma pedig a dubstep/bass-szcéna egyik nagyágyújánál, a Tectonicnál jött ki. Van itt minden: lelassított jungle, kísérletező űrdubstep, Nintendo-négynegyed, kísérleti kvázihouse, de főképp rengeteg kreativitás, amely hol a fekete lyuk közelébe, hol egy ipari épület zajos üzemébe kalauzol.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Aotoa – Seconds (Jalapeno)

Szégyenletesen kevesen lájkolták a Facebookon, mégis kiváló albumot hozott össze. Lám, egy újabb bizonyíték arra, hogy a rengeteg követő mit sem ér, ha a producer csak egy gyorsan elrohanó bandwagonon lovagol. A brightoni Aotoa albuma egy rendkívül sokszínű elektronikus zenei anyag, remekül gurul a Burial, Silkie, Submotion Orchestra vagy Synkro által kikövezett úton, remek szórakozást nyújtva mind az 54 percében.


HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply