Július is szépen termelte az albumokat, melyek közül most mi is ajánlunk egy csokornyit. Túlsúlyban vannak a válogatások, de születtek figyelemre méltó szólóanyagok is. Terítéken Mav kiadója, Anile, a Liquid V, Ed Rush & Optical mixe, Silkie utazása, a Shifting Peaks életrajza és az új Vandal-egyveleg!

cover_629

VA – Techmosphere 01 (Scientific)

Új válogatás MAV kiadóján, a Scientificen! Az előző LP, a Chilling On A Couch a kifejezetten lágy, atmoszférikus hangzást preferálta, amely – a korong címéhez hűen – elsősorban kikapcsolódásra volt alkalmas. A Techmosphere már a táncparketteken is működhet, még ha a maga visszafogott módján is. Az alaphangulat ternészetesen most is a kiadóra jellemző szállós vibe, de egy-egy trekk már „harap”: Deep Flow a jungle kedvelőinek kedvez, Inertia pattogós techet prezentál, de ott van Radicall is, aki a tőle megszokott, kicsit trenszi-kicsit techy-kicsit deep sounddal ugráltat. A Techmosphere egy kellemes, zenei válogatás, a hallgatóbarát dnb erős darabja.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Anile – Perspective (Med School)

Anile új albuma a Hospital-sublabel Med School következő nagy dobása. Egy teljes estét felölelő program ez, melynek minden zenéjére figyelni kell, hiszen üresjárattól mentes LP-t kapunk. A producer egyik trekkjével sem fogott mellé, legyen szó hölgyvokálos gyönyörről vagy mélyebb rollerről. Minden a helyén van, mindennek van értelme, a koronát pedig a bő harmincperces albummix teszi fel a teljesítményre. Kiemelkedő!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Liquid V pres. Summer Vibes: Drum & Bass (Liquid V)

Vidám nyári albumot adott ki a Liquid V, a válogatáson kiadó zenészeinek színe-java ott van. Többek között Peshay, Command Strange, Utah Jazz, DJ Chap trekkjeit hallhatjuk a huszonötzenés egyvelegen, amelyre olyan klasszikus is felkerült, mint a Calibre & Zero T-féle One Word. A régebben megjelent trekkek mellett természetesen jó néhány exkluzív szám is a boldog tulajdonosoké lehet. Bónuszmix is jár az anyaghoz, melynek felelőse a mindig friss Random Movement!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Ed Rush & Optical – Fabriclive 82 (Fabric)

DJ Hype, Grooverider, Fabio, J Majik, Andy C, High Contrast, Marcus Intalex, Noisia, Commix, LTJ Bukem, D-Bridge, Instramental, Zero T, DJ Marky, Kasra, Goldie, DJ Hazard, Calibre, Friction, Calyx és Teebee. Ezek a dnb DJ-k/producerek csináltak eddig Fabriclive mixet. Hozzájuk iratkozik most fel a legendás páros, hogy öregbítse a sorozat (és saját) hírnevét. A 39 zenével támadó album igazi nehézfegyver, hiszen a trekklistában hemzsegnek a (többnyire neuró) bombák. A páros nevét olvasva klasszikusok tömegére számító hallgatók csalódni fognak, de napjaink számai mellé szerencsére odafért egy Watermelon is. Magyar vonatkozás, hogy a Know Your Place-szel Jade és Mindscape is bekerült a mixbe.


Silkie – Fractals (Anarchostar)

Új szerzői albummal (a harmadikkal) jelentkezett Silkie. A Fractals – a City Limits LP-ktől eltérően – a Distal-féle Anarchostar címkéjével jött ki. A sokszínű albumon megjelennek az elektró, dubstep, a trap, a funk, a footwork elemei, a mindent átható muzikalitás pedig imádnivalóvá teszi az egészet. Kicsit futurisztikus, kicsit klasszikus hangzású, kicsit művészi, és mindenképpen nagyon ajánlott!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Bass and Superstructure: Shifting Peaks 2010-2015 (Shifting Peaks)

Monumentális válogatással ünnepli ötödik szülinapját a méltatlanul alulértékelt Shifting Peaks, amely életének ötven zenéjét öntötte bele a Bass and Superstructure-be. Amilyen sokszínű a label, annyira változatos az album: van itt house, mindenféle elektronika, dubstep, elektró, és az underdog producerek mellett olyan nevek, mint FaltyDL, Om Unit vagy Nphonix.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Modern Soul (Vandal)

A hónap másik legerősebb dnb-albuma az SKS és Redeyes vezette Vandal-féle válogatás, a Modern Soul. A címkére jellemző mély, dallamos, likvid- és okosközeli hangulatot szállítja, kizárt a csalódás. Az LP legnagyobb neve egyértelműen Random Movement, de a többiek is hozzák a formájukat, legyen szó Good Looking-szerű atmoszférikus cuccról, napfényes rollerről, férfi- vagy hölgyvokálos szépségről. Rendkívül kellemes anyag!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply