Ebben a hónapban annyi albumról kell beszámolnunk, hogy nem is várunk június végéig, már most elkezdünk szemezgetni az eddigiekből. BCee, a Dub Pistols, Enea és Limewax LP-ivel kezdünk, azaz lássuk-halljuk az első négy említésre méltó produkciót!

bcee_629

BCee – Come & Join Us (Spearhead)

Végre megjelent BCee harmadik szólóalbuma, a Come & Join Us, amely a Spearhead-vezér jól megszokott, likvid-roller vonalán mozog, és csakúgy, mint az első két LP-n, itt nagy szerepet kapnak a vokálok. Többek között Rocky Nti, Philippa Hanna vagy Frank Carter III adja hangját a nagylemezhez, amelyen beugróként LSB, S.P.Y, Villem és a Hybrid Minds is közreműködik. Az első zene, a Firebox remek felütés a hetvenperces dallamorgiához. Rendkívül kellemes anyag, bármelyik nyári este méltó kiegészítője.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Dub Pistols – Return of the Pistoleros (Sunday Best)

Hatodik LP-jét adja ki a majdnem húszéves Dub Pistols. A platform ismét a Rob Da Bank-féle Sunday Best, a hangulat pedig követi az eddigieket: rasztabizsergető sound húzós alapon, középtempó környékén  (azért becsúszik pár drum & bass is). A közérthető reggae / dancehall hangulat azt is magával viheti, aki egyébként nem igazán figyeli a jamaikai eredetű stílusokat. Hallgatóbarát album, vidám spliff mellé különösen jól fog csúszni.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

ENEA – Nightwalk (Celsius)

Könnyed tizenkétzenést dobott össze az olasz ENEA, akinek ez az első szólólemeze. A Celsius gondozásában megjelent Nightwalk finom, muzikális hangulatot áraszt sok hangszerével és melódiáival, és bár az album gerince a likvid, a lassabb tempót kedvelők sem fognak benne csalódni. Gyékényen heverésző, tóparton henyélő hallgatóság, ezt indítsátok el!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Limewax – Always & Never (Position Chrome)

Alig pár héttel a Looh-album után máris itt van Limewax újabb hosszúja. Olyannyira hosszú, hogy harmincegy (!) zenén élvezkedhet a keménykedésre vágyó fiatalság. Érdemes hozzátenni, hogy az ukrán producer nem a közelmúltban dobott össze ennyi kész zenét. A három albumra is elegendő trekk már régen elkészült (van közöttük 1999-es is), de eddig sehol sem jelentek meg. Némelyik elég rosszul is szól, de ezt elnézhetjük a producernek egy ilyen retrospektív válogatásnál. Engem az újvonalas, hardcore-orientált crossbreed cuccok egyáltalán nem vonzanak, de volt pár régebbi Limewax-trekk, amit szerettem, így az Always & Never is tartogatott pár kellemes pillanatot. Sötétségimádók, erre gyűljetek!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply