Bevallom férfiasan, a Protect Audio neve az égvilágon semmit nem mondott nekem. Először elgondolkoztam, hogy vajon megint miről maradhattam le, aztán kicsit utánajárva a dolgoknak kezdtem megnyugodni, ugyanis most kivételesen nem én vagyok tájékozatlan, hanem egy egészen friss kiadó szárnypróbálgatásainak lehetünk szem- és fültanúi. A dolog  újdonságszámba megy, hiszen a címke még egy éve sincs a piacon, de az már világos volt a kezdeteknél is, hogy elsősorban a minimál és a deep hangzásra gyúr.

artwork_pa

A Diffraction Of Sound EP megjelenését április végére tervezték be. Az előző öt rilízen csupa-csupa új nevek szerepeltek, közülük köszön vissza néhány a mostani EP-n.

A berlini Survey duó Treibgut című szerzeménye kimért, techy-orientált aljasság: gonoszan hömpölyög egy visszafogottan agresszív bassline a lágyan gördülő dobképleten… Teljesen jó kezdés, engem abszolút meggyőzött. A Homemade Weapons-féle Slivers VIP szaggatottan lépdel, túlvilági, fémes vokálok tűnnek elő a semmiből, néha egy-egy conga-percussion robog végig a dobok alatt, a bassline pedig ragad és nyúlik… Eddig kettőből kettő, lássuk a többi szerzeményt. Shiver Displaced-je egészen egyedi ötletekkel operál: darabokra szedett ütemek, néha egy-egy fémes ámen-őrület tör elő a felszín alól. Teljesen elborult, pont ezért – vagy éppen ettől függetlenül – marhára élvezhető darab. Az észak-angliai illetőségű Marukomu Iridiumja lóg ki a leginkább a sorból, ugyanis kevésbé baljós, mint az előzőek, inkább oldschool hatása van, a bassline kicsit a korai Ram hangzást juttatja eszembe, de a dobképlet is teljesen ósulis.

Ha már az elején vallomással kezdtem, akkor a mondandóm végét is azzal zárom: vonakodva ültem le végighallgatni a Protect Audio EP-jét, de kellemesen csalódtam, hiszen – annak ellenére, hogy újonc címkével és előadókkal van dolgunk – egészen kiváló zenékhez juthat hozzá az, aki beruház az április 29-én megjelent digitális kiadványra.
Share.

About Author

Leave A Reply