ipcikkA törtek világában nem igazán volt téli álom, számos buli, megjelenés, remix segített átvészelni a leghidegebb évszakot. Az előttünk álló néhány hónap azonban még mozgalmasabb lesz. Producereink szintén nem szunyókálással töltötték az elmúlt negyedévet: kiadók születnek, feldolgozások készülnek, vagyis pörög az élet. Lássuk, mire számíthatunk a magyar tört-élet néhány jeles képviselőjétől a nyárig tartó időszakban!

Matt-U nemsokára EP-vel jelentkezik a magyarokat előszeretettel foglalkoztató Black Boxnál. Az anyagon az a Frequency is rajta lesz, amelyet hosszú hetek óta pörget Skream és Benga a BBC Radio1 adásaiban. Nem csak a fekete dobozos kiadó dob a polcokra Matt-U EP-t. A Foreign Beggars-szel, illetve Marger és Kyza vokáljaival elkészült Danger és Hammerhead (illetve ezek egy-egy instrumentális változata) a Pressed Records cimkéjével lát majd napvilágot. A lágyabb dallamok kedvelőinek sem kell sokat várniuk Matyi Something About You-jára, amely az olasz No.Mad Records gondozásában lesz kapható.

A másik magyar dubstep-pionír, DJ Madd sem vesztegeti idejét. Egy évvel első szerzői albuma, a The Real & The Shadow megjelenése után kiadót indított. A Roots & Future debütáló megjelenése április első hetében várható. A label egyébként főleg a reggae-dubstep elkötelezettjeinek fog örömöt okozni.

Chris.SU remixekkel kezdi az évet. A 7th Sense & Nue – Purple Space Ghost-jából készített újradolgozás már kapható a Soul & Ice jóvoltából. Nagy hír Krisztián stúdiójából, hogy elkészült a sokak által méltán kedvelt MAV-féle Me Against The Machine átértelmezése. Akiknek eme két remix nem lenne elég, azoknak hamarosan elérhető lesz a Kolectiv Memory Cypher-jének Chris.SU átirata is. Ami pedig a saját zenéket illeti: az Imuplsecreator 2012-es közönségszavazásán toronymagasan győztes Higher után nemsokára ismét Mirával közös trekkel találkozhatunk. A Together In The Night Krisztián saját kiadójánál fog megjelenni a nyár folyamán.

Termékeny tavasz elé néz az Incident. A páros Promise című zenéje a Fokuz áprilisban megjelenő albumán kap majd helyet – vinil és CD formátumban egyaránt. Szintén a Fokuz gondozza a srácok Feel The Limit című single EP-jét is, mely május közepétől lesz kapható. Tavasszal a Citruson találkozhatunk még a duóval a Straighthead kapcsán, nyár elején pedig a Soul Rebelnél tűnnek majd fel a Slumbery-vel. Érdemes figyelni a srácok havi podcastjaira is, melyekben a friss, rájuk jellemző liquid darabokat pörgetik.

Jade kiadója, az Eatbrain figyelemreméltó megjelenésekkel örvendezteti meg a címkére jellemző hangzás kedvelőit. Nagyon jól halad Mindscape munkája, így Sas nemsokára EP-vel jelentkezik. Jade is dolgozik saját zenéin, amelyek ugyancsak a hegyes fogú figura címkéjével kerülnek majd a boltok polcaira. Az Eatbrain nemzetközi jellegét erősítendő feltűnik majd a szlovén Telekinesis, az orosz Teddy Killerz, az IPC közönségszavazásán – az év felfedezettje kategóriában – szép eredményt elérő, osztrák Mefjus, a német hangzást erősítő Neonlight páros, a cseh Qo és az ukrán Nickbee. Az  újdonságok miatt érdemes meghallgatni a legutóbbi Eeatbrain podcastot!

Zero Method sem tétlenkedett a közelmúltban, ennek ékes bizonyítéka a Groundbreaker EP, amelyet a Cause4Concern-tag Optiv kiadója, a Red Light jegyez. A március végétől-április elejétől kapható EP a Zero Methodtól megszokott lendületet szállítja. A megjelenés a táncparkettek kötelező elemévé válhat, Miklós pedig igazán büszke lehet, hiszen Cold War című zenéjét egyenesen a kiadó főnöke remixelte.

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply