Az atmoszferikus, tartalommal bíró, zenei drum & bass egyik nagy alakja a svéd Seba. Hasábjainkon többször beszámoltunk már a skandináv producer dolgairól, és most sem hallgatjuk el az újdonságokat. Októberben két megjelenés is érkezik a nevével: az egyik a saját kiadójánál, a Secret Operations-nél, a másik pedig a Warm Communications égisze alatt.

seba_629

A Secret Operations-féle rilíz erősebb darabja a Jungle Music, amely szűk hat percre visszarepíti a hallgatót a drumfunk-érába. Ciripelnek a tücskök, csicseregnek a madarak, zajong az őserdő, szó szerint is vehetjük tehát a trekk címét. Épül, épülget, aztán arconcsapkod a mély, a régisulis dob és szub, tekerget a parányi flanger, utaztat a Good Looking-korszakra hajazó melódia (hiába, emberünk Bukemnél kezdte a pályát).
A lemezt megfordítva a Cloudless tárul elénk, amely egy jóval tisztább, modernebb darab, a hangzása is 21. századi. Pattogós dobon ömlik a basszusdallam, lebegnek a szintik, és néhol itt is felcsendülnek a dzsungel élővilágának hangjai.

A Warm Communications-nél megjelent single sem kevésbé erős. A oldalán a Nichoho maga a zenébe öntött szexdrive: pengeéles 2-step amen, hipnotikus lead és erotikus hölgyvokál-töredékek tengerében merülünk. A Sienna is követi a modern Sebától megszokott és kedvelt likvidhangzást: határozott dobok, basszus-dallam hibrid, szép szintimelódiák, euforikus atmoszféra.

Mindkét megjelenés erősen ajánlott, aki pedig élőben hallgatná meg az északi zenész trekkjeit, szombaton a PRLMNT-be vegye az irányt!

Share.

About Author

Leave A Reply