A drum and bass alműfajai közt ügyesen lavírozó Shogun Audio soron következő megjelenése ezúttal ismét a táncparketteket terrorizálja a négyzenés Danger EP-vel. Az elkövető az a Prolix, aki az év elején már prezentált Friction kiadóján. A végeredmény ezúttal is erősre sikeredett, ezért minden bizonnyal az év végi partyk elmaradhatatlan kelléke lesz a SHA116 2×12”-ese

A Shogun-vonal az egyik legjobb példa arra, hogy a drum and bass széles palettáját átfogó szelekció és a magas minőség abszolút működő- és piacképes. Friction hétről hétre kiváló műsorral jelentkezik a BBC Radio 1 és 1Xtra sávjain, amely a szcénát gyakorlatilag teljes mértékben reprezentálja: vendégmixek, stúdióbeszélgetések és sok-sok impozáns közreműködő. Ha még hozzátesszük, hogy a Shogun Audio (és a kistestvér SGN) is kőkeményen odateszi magát, akkor egyértelmű, hogy rendkívül sikeres évet zár a társaság. A 116. kiadvány egészen biztosan az év vége egyik meghatározó megjelenése, hiszen mindegyik zene felgyújtja a táncteret.

Brutális energia, fenyegető atmoszféra, gonoszan reszelő bassline, a Danger vegytiszta Prolix-funk! Arról meg ne is beszéljünk, hogy szólnak a dobok… A We Do Our Thing hasonló vehemenciával robog végig rajtunk, ugyanolyan mocskosan menetelve vág arcon a groove, mint az előbbi. Bevallottan Technique-fan vagyok, még jó néhány visítós Drumsound & Bassline Smith zenét is szeretek, éppen ezért a favorit a Planet Smasher, ami nem más, mint ami a címe: ennyire parasztul aljas bangert nehéz lenne most hirtelen találni (és mégis mennyivel másabb vonal megy mostanság a Technique-en). A dubstepben félelmetesen jó hangzást képvisel a Pendulum MC-jeként is tevékenykedő Verse, és itt, magasabb bpm-en is kiválóan működik együtt a Prolix-féle vonallal; a Treshold egy teljesen más hangulattal zárja ezt az ütős EP-t.

Nem igazán nézegettem a szavazós oldalakat, de a szembejövő hírek alapján a Shogun Audio és Friction is ott van az élmezőnyben jó néhány kategóriában – tegyük hozzá, teljesen megérdemelten. A Danger már október végétől elérhető volt online exkluzíve, a teljes rilíz november 11. óta beszerezhető.

Share.

About Author

Leave A Reply