A Need For Mirrors duó szétválása óta igazából nem sok minden változott, a tagok – ahogy korábban is ígérték – rendszeresen dolgoznak együtt. Munkájuk gyümölcse ezúttal egy öt trekket felvonultató EP, melynek ismételten a Bryan Gee által igazgatott V Recordings szolgál platformul. Az idei év nyarának egyik V-slágere, a Reset után a NFM ezúttal egy borongós és helyenként igencsak szigorú hangvételű EP-vel kedveskedik a kimért basszusok kedvelőinek.

PLV040A kettéválással a formáció hangzása valamelyest visszatért a korábbi évekhez: semmi variálás, semmi bonyolítás, letisztult flow és kicentizett, szikár alapok. A Gunga-P zenéi is a kevesebb több elve alapján készültek, ugyanakkor egyszerűségük mellett megtartották jellegzetesen karcos, baljós NFM-hangzásukat, amely a korai évek techstep soundját eleveníti fel.

A címadó trekkhez DRS adja a hangját, sötéten kántálva kíséri a nyers dobokat és a döngölő basszusokat. Az eredeti mellett egy Gunga-P radio edit is helyet kapott, tehát nem lennék meglepve, ha hamarosan egy klip is napvilágot látna valamelyik Youtube csatornán. A Bubble Wrap komótos dobjaival és az azokon hintázó lead-ekkel sok izgalmat számomra nem okozott, nem úgy, mint a Rocks, amely a drop után könnyed kis lépegetős stílusával és hömpölygő mélyszekciójával igazán kellemes darab. A Pelican koszos dobjai némi idegességet sejtetnek, ám a vibráló lead-ek és a hangszeres minták sehogy sem akarnak összeállni egy nagy egésszé, ezért lapozzunk is tovább. A Salute csattanós snare-jei és morajló ipari bassline-ja tetszetősek, de sajnos a 8 perces hossz bőven elég ahhoz, hogy megunjuk.

Kicsit felemás érzéseim vannak az új NFM cuccal kapcsolatban. Egyrészt számomra leginkább a nagyon korai Teebee-féle sötét döngölésre emlékeztetnek, másrészt viszont azt érzem, hogy egy-két helyen elrontja az összhatást pár disszonáns dallam és kellemetlen hang, és egy idő után a zenék képtelenek fenntartani az érdeklődést. Ettől függetlenül a sötét techstep rajongóknak melegen ajánlott, hiszen hétfőtől már kapható 12”-esen a Gunga P / Bubble Wrap páros, valamint az EP-n szereplő összes trekk digitális formátumban is.

Share.

About Author

Leave A Reply