Egyre többet lehet találkozni Klay nevével a budapesti éjszakában, de nem csak hazájában fordul meg a jump-up terén folyamatosan magasabbra törő fiatal producer és DJ, hanem például Manchester-ben vagy Bécsben, plusz Belgiumban rendszeresen visszatérő vendége a többezres partiknak. Hype, DJ Hazard, Crissy Criss és Bailey pörgeti a zenéit, legújabb megjelenése pedig Jaydan címkéjén, a Smokin Riddims-en fog kijönni néhány napon belül, szóval zajlik az élet Klay körül. Itthon legközelebb a szombati UKF bulin hallhatjátok a Corvintetőn, ahol a Playaz-os Annix, valamint Eptic és MC Agent lesznek a külföldi vendégek. Ennek örömére utánajártunk, hogy mi Klay aktuális öt kedvenc zenéje, olvassátok és hallgassátok ajánlóját.

klayDecimal Bass – Battle Station (Playaz)

“Decimal Bass az Annix egyik fele, ez a zenéje nemrég jött ki a Playaz-on a Past & Future EP részeként. Mindig működik bulikon, egyszerűen minden megtalálható benne, ami egy jumpup buliban szükséges. Hosszú, jól felépített intrója van, ezért szettek nyitására tökéletes… Szegény srácok a tánctéren már annyit várnak, hogy mire megérkezik a drop, készen állnak bármit szétszedni. A főtéma pedig vinnyog, harap és kellően agresszív. Ez a darab biztos nálam lesz a bulin.”

Konichi – Entrance (Playaz)

“Az Annix duó másik fele Konichi, az Entrance című száma is a fentebb említett EP-n jött ki. Nem mondanám, hogy tipikus jumpup muzsika, de pont azért játszom, mert bulikon, mikor látok pár olyan figurát, aki fintorog azért, mert nem pörög a kedvenc Ed Rush, vagy Noisia száma, akkor ezt jó elsütni. Általában pozitív reakciót vált ki.”

Dialogue – Made Up Words (New Playaz dub)

“Semmi menőzés vagy ilyesmi, de legyen egy dub is az ajánlóban. : ) Oldschool-os shaolin filmes intróval kezdődik a Made Up Words, a téma is visszanyúl kicsit a régebbi jumpupokhoz. Nem jellemzik a zenét a mostani fémes hangok, még a jó öreg wobwobwob szól. Kellemes lépegetős track, biztosan fog ez is pörögni a bulin.”

Guv – 36K (Dubz Audio)

“Guv zenéi valamiért mindig működnek bulikon, ezt a számot is ezért szeretem. Egyszerű menetelés vinnyogós hangokkal, amit lazítósabb darabok után mindig jó feltenni erős kontrasztként. Garantált fejrázás.”

Badklaat & Requake – Whopper (Circus)

“A bulira való tekintettel mutatnék egy dubstepet is, ami lehet, hogy már nem aktuális, de nekem még mindig nagy kedvencem. Akárhányszor hallottam bulikban, szívesen pogóztam volna rá egy jót. Badklaat és Requake a kedvenc producereim ezen a vonalon, elég széles skálán mozognak. Csinálnak mélyebb dubstepeket, illetve Badklaattól már hallhattunk drum&bass zenéket is. Játszani valószínűleg nem fogom, de szívesen hallanám a 11-i UKF bulin! : )”

Share.

About Author

Leave A Reply