David Boomah neve talán sokak számára nem cseng ismerősen, viszont nagy valószínűséggel minden drum&bass és jungle rajongó hallotta már énekelni, MC-zni őt Shy Fx néhány számában (Murderation, On The Run). A birminghami születésű  MC kiskorától egészen tinédzser éveinek végéig Jamaikában nevelkedett, majd visszatért Angliába a ’90-es évek elején. Az akkor éppen tomboló jungle-láz őt sem kerülte el, a raggae és dancehall területeken gyűjtött tapasztalatát könnyedén tudta hasznosítani, ezért nem csoda, hogy olyanok dolgoztak vele, mint a fentebb említett Shy Fx, vagy Marcus Visionary és Benny Page. Az úriember több, mint húszéves zenei karrierje újabb mérföldkőhöz érkezik: május 20-án megjelenik debütáló albuma!

PLVLP005DDA One World Many Cultures cím sokat elárul arról, hogy mire lehet számítani a V Recordings-en napvilágot látó LP-n. David Boomah könnyedén ugrál számos stílus közt, lehet hallani hip-hop, raggae, dancehall, dubstep és drum&bass alapokat. Ám mindegyik zenének megvan a közös nevezője, ami természetesen a raggae/dancehall hatás, azon belül is David Boomah hangja. A track-ek produceri listája rendkívül impozáns, közreműködik például Benny Page, Serum, Von D, Marcus Visionary és Potential Badboy, de besegít a szövegelésbe többek közt Tenor Fly, valamint Serocee, aki általában Toddla T mellett tűnik fel. A megjelenés május 20-ra datálása nem lehet véletlen, hiszen az előttünk álló nyárhoz tökéletes aláfestő lehet ez a laza album!

A V Recordings-nál nem csak David Boomah körül zajlanak a történések, április végétől ugyanis kapható a dupla CD-s Planet V Drum & Bass Vol. 1. mix, ami összefoglalja a kiadó elmúlt néhány évének megjelenéseit. A két mixért a label feje, Bryan Gee felelős. A mixben szereplő track-eket, és David Boomah albumának néhány számát mehallgathatod lentebb, utóbbinak minisite-ját pedig itt találod.

 

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply