12inch_3mm_sleeveBungle legutoljára akkor adott komolyabb életjelet magáról, mikor 2011 szeptemberében megjelentette második szerzői albumát, a Memories-t. A tízszámos, javarészt jól sikerült LP után Marcus Intalex felkérésének eleget téve a napokban bújt elő egy újabb minőségi 12”-essel. A Soul:R hatvanadik lemezén a forró brazilos ritmusok helyett a visszafogottság és a melankólia uralkodik, ami nem teljesen meglepő Bungle-től, hiszen hallhattunk tőle hasonlókat a Memories-en és még annál korábban is. 

A nagy dropok és rendkívül karakteres minták helyett mindkét szám csak utaztat, emiatt valószínűleg nem a bulik közepén fognak legjobban érvényesülni. Az Aura lehetne akár egy törékeny hipster énekes számának instrumentális verziója is: a hosszan elnyújtott szőnyegek, finoman visszhangzó klimpírozások és a befelé forduló hangulat legalább is ezt a hatást kelti. A 170-es tempón haladó dobloop metronómként szól a távolból, a legtöbbször háttérbe szoruló morajlások és dallamfoszlányok egyvelege önt lelket az Aura-ba. Gyakorlatilag teljes harmóniában van az Astral Travel-lel az Aura, mivel a B oldalon is pontosan ugyanez a hangulatvilág uralkodik. A különbség mindössze annyi, hogy itt már a dobok sem szorulnak annyira a háttérbe.

Két igazán érzelmes zenével indítja Bungle 2013-at, amik akár rémesen unalmasnak is tűnhetnek, ha nem a megfelelő hangulatban kapják el a hallgatót. Téli estékhez, pattogó kandalló konvektor melletti merengéshez viszont teljesen ideálisak, szóval jöhet a folytatás a brazil producertől – akár ilyen vonalon is!

Share.

About Author

Leave A Reply