Szinte hihetetlen, de a drum&bass bő húsz évnyi létezése után még idén is képes volt olyan irányba kanyarodni, amire korábban nem igazán volt példa. Ez az irány a jungle juke, vagy más néven footwork jungle, melynek himnusza a június elején megjelent Get Busy. Az őrülten jó klippel is felszerelt track egyik elkövetője Fracture, aki kiemelt figyelmet kap idén, elég csak a hamarosan érkező C.I.A. megjelenésre, a Metalheadz podcastjára, a Rinse.Fm-es vendégszereplésre, vagy éppen a jövő heti Corvintetős fellépésére gondolni. A másik producerről (a Get Busy klip csontarcú főszereplője), Dawn Day Night-ról viszont egyelőre nem sok derült ki. Annyira homály fedi a személy kilétét, hogy még az sem kizárt, hogy egy ismert zenész új alteregójával állunk szemben.

Azt viszont már tisztán látni, hogy első önálló EP-je (The Awakening Of Dawn Day Night) október 29-én fog megjelenni az Astrophonica kiadónál. Az EP-n egyszerre vannak jelen a klasszikus jungle break-ek, a kövér basszusok, a vékony, repetitív és rendkívül túlpörgetett juke-hatások, valamint a ghetto-tech-es „gengszterkedés”. Ezen összetevők szokatlan, ám rendkívül üdítő elegyét négy szám formájában lehet kapni, amik közül az összes ismerős lehet azoknak, akik figyelmesen hallgatták a fent említett Fracture mixeket.

Szintén október 29-től vásárolható meg a kissé soulos Invisible Hand című track, ami Crissy Murderbot kiadóján, a Loose Squares-en jelenik meg az Escape From Chicago válogatás részeként.

Share.

About Author

Leave A Reply