Ezen a hétvégén hazánktól nem messze zajlik ismét az Elevate Festival! Oldalunk rendszeres olvasói már tudják, hogy az IPC szívéhez mennyire közel áll Graz, de talán egész Ausztria legnívósabb rendezvénysorozata. Kedveljük, mert kis mérete ellenére izgalmas és aktuális fellépők tucatjait lehet elcsípni – sokuk valószínűleg soha nem fog Budapesten járni!

elevate-festival-2015

Tavalyi beharangozónkban számos hasznos tudnivalót megosztottunk veletek a fesztiválnak otthont adó Grazról, az utazásról, szállásról és árakról, ezeket az infókat ide kattintva most is érdemes átfutni indulás előtt. Az idei programokkal kapcsolatban pedig ha akarnánk sem tudnánk rosszat mondani.

22-én, csütörtökön főleg a helyi erők dominálnak majd a hegy gyomrában kiépített helyszíneken: az osztrák csodagyerek, Dorian Concept villantja meg frissen szabdalt bítjeit, melyben részt vesz két haverja, Cid Rim és The Clonius is. A pszichedelika, chicago house és elektronika közt egyensúlyozó Heatsick és a saját hangjával is kísérletező Eartheater lesz az angol és amerikai különítmény ezen az estén a nagyteremben, míg a Tunnelben a bandáké lesz a főszerep, a noise, rock, industrial, ambient és techno világából érkeznek a hazaiak: Bulbul, Ventil és Ash My Love.

Pénteken a Dom Im Bergben ghetto house-tól kezdve ballroom-on és footwork-ön át a grime-ig megszólal sok műfaj, melyeket DJ Funk, Bok Bok, RP Boo, Venus X, MikeQ és DJ Ripley prezentál. Rendkívül izmos névsor. A Tunnel eközben techno és industrial szentéllyé változik: itt lép fel Sigha, John Heckle, Low Jack és SEDVS. Ezen a napon és szombaton további három helyszín is üzemel majd, rengeteg izgalmas fellépővel, érdemes tehát a Dungeon, Stallbastei és Parkhouse programjaiból is szemezni.

Szombaton, avagy 24-én könnyed hanghullámokra megy a tánc a Dom Im Bergben: Osunlade, The Black Madonna, Etienne Jaumet, Suzanne Kraft és Moony Me mutatja meg a disco, funk, house és broken beat jobbik oldalát. A Tunnelben pedig elszabadulnak a zajok és a törtek, itt Demdike Stare, Paradox (!) és Rhytmic Theory lesz a sztár. A korábbi hagyományokkal ellentétben nem a szombati nappal zárulnak az Elevate zenei programjai: a 2015-ös line-up I betűjére ezúttal vasárnap este teszi a pontot két, a pop irányába is kacsintgató elektronikus zenei művész, Herbert és Jimi Tenor.

A diskurzusok, előadások, workshopok idén is nagy részét képezik az Elevate-nek, a jelszó ezúttal a „Creative Response”. A kora délutáni programokról és magukról az előadókról itt olvashatsz bővebben.

További érveket az Elevate Festival mellett itt találsz, hallgatható formában:

Share.

About Author

Leave A Reply