A Villámhírek aktuális számában kiderül, hogy mit tartalmaz Redeyes friss EP-je a liquid funkon kívül, és hogy milyen újdonsággal szolgál Spirit, valamint a Philly Blunt label. Megismerkedünk DJ Haus aktuális anyagával, amit a Rinse.FM adott ki, és kiderül, miért érdemes Soligent követni. Szenzációs, hogy új Future Cut maxiról is szó eshet 2015-ben, de nem kevésbé örömteli, hogy egy Lynx LP és egy Halogenix EP is felbukkant a horizonton. Ráadásul a V Recordings megint kiad egy hatalmas nosztalgia-válogatást. Őrület, nem? A legjobb, hogy mindehhez streamelhető tartalom is jár, ingyen!

villamhirek-lynx

  • A 2000-es évek közepén tomboló dallamos drum&bass egyik kiemelkedő alakja új EP-jén ismét hozza régi formáját. Öt lélekkel teli darabot sorakoztat fel Redeyes a Memory Lane Part 1 EP-n, melyen nem csak a liquid funk műfaj kapott szerepet. A Lenzman mixekből is ismerős Dan Stezo-val készült Psychonaut, a Memory Lane és a She Said egészen biztos, hogy nem fognak felszaggatni egy táncteret sem, ellenben a hallgató lelkivilágára jótékony hatással lesznek. A Psychonaut drum&bass alapokkal idézi meg a neo soul és finom hip-hop hangzást, valószínűleg nem véletlenül készült egy ’1999 Mix’ verzió, mely már konrétan ezen műfajok közé sorolható. A címadó felvételben tradicionális Redeyes-sound szól: finom amen, zongora, vokálok… A She Said szomorkás atmoszférája pedig tökéletes lesz minden esős tavaszi napra. Redeyes feldobott még egy kakukktojást az EP-re, amivel megmutatja, hogy őt is elvarázsolta az utóbbi évek footwork és juke őrülete. Az Underneath-ben remekül vegyíti új szenvedélyét a liquid funkkal, jöhet még sok ilyen! A Memory Lane Part 1 EP április közepétől már kapható Redeyes saját kiadóján, a Vandal Records-on.

  • Digital gyakori producerpartnere, Spirit is remek formában van az utóbbi időkben, legutóbb például Blu Mar Ten kiadóján hallatott magáról. A kétszámos maxi A oldalán tekergős bassline repít vissza az acid house és ős-techno világába, egészen hipnotikus darab. A Life Goes On másik oldalán hallható 107 a horrorisztikus szintifutamával hódít, a jól megszokott Spirit hangzás itt sem marad el. Megvásárolható április 13-tól a digitális és lemezes boltokban egyaránt!

  • Egy jól sikerült Need For Mirrors EP és Serum jump-up maxija után Critycal Dub és Heist közös korongja következik a Philly Blunt címkénél. Critycal Dub raggás, dubwize-os rollerére az a Yush szövegel, aki közreműködött Shy FX és T-Power slágerén, a Lovers Rock-on, és kollaborált sok évvel ezelőtt Potential Bad Boyjal is a Girls-ben. Hasonlóan vidám és laza a Roadblock bevezetője, de a drop után már harapósabb a track, ami úgy néz ki, Toddla T-nek is bejött, hiszen mi más oka lenne annak, hogy legutóbbi BBC Radio 1-os adásában lejátszotta? A maxi második zenéjét a jump-up hőse és Goldie szellemproducere, Heist készítette. A 90% Rusk egyszerű, kendőzetlen és hatásos a tánctéren.

  • Ritkán számolunk be drum&bass-szen kívüli történésekről, de néha igyekszünk a mérleg másik oldalára is tenni valami jót más műfajokból. Most is így lesz, hiszen a Rinse.FM új kiadványa mellett nem érdemes szó nélkül elmenni. A hatszámos EP főszereplőjével, DJ Hausszal mára remélhetőleg minden olyan embernek sikerült megismerkednie, aki a négynegyedek világában is otthonosan mozog. Az Unknown To The Unknown (és még sok másik label) feje nem árul zsákbamacskát: célja egyedül annyi, hogy minél több, a ’90-es évek rave-korszakából építkező bulibarát zenével lássa el a DJ-ket és partizókat. A Make It Hot EP is erről szól, sőt, mivel DJ Haus itt érinti saját stílusának összes fontos sarkát, tökéletes bemutatkozás is azoknak, akik esetleg még nem hallottak róla. A bő félórás játékidő alatt hallunk tőle chicago acid-et (Another Place), ghetto-house és földalatti amcsi-house fúziót (Make It Hot), breakbeat-vezette, a Summer Of Love idejébe visszarepítő döngetést (High Voltage Houz), szupermély acides basszusokkal megáldott meneteléseket (Bleep Phreak, Crystal Houz) és egy csipetnyi garage-t (Rush Hour). Mint mindig, a számok most is totálisan autentikusak és pillanatok alatt berángatják az embert a tánctér közepére. Akinek pedig ennyi nem elég DJ Hausból, annak erősen ajánlott a márciusi Boiler Room szettje.

  • Úgy tűnik, a feltörekvő producerek sokaságából a Soligen & Type 2 producerpáros nevét érdemes lesz megjegyezni. A duó egyik fele, Soligen hamarosan új EP-vel jelentkezik a 2013 óta működő, meglehetősen aktív Sonata Recordings-on, amire még a szigorúbb minőség-kontrollal megáldott liquid funk rajongók is fel fogják kapni a fejüket. Simulékony vokálokból, jazzes elemekből és lélekmelengető dallamokból nincs hiány a Things You Do EP-n, melyről a leginkább ajánlott darab a Can’t Stop Today, ami szinte megköveteli, hogy egész nyáron szóljon a szabadtéri bulikon. A megjelenés időpontjáról egyelőre nincs konkrét információ, de a label eddigi aktivitása alapján esélyes, hogy májusban már magáévá teheti mindenki digitálisan és lemezen is ezt a jól sikerült EP-t.

  • A legendás Future Cut ismét feltűnik a V Recordingsnál! A formációnak megszámlálhatatlanul sok dnb-klasszikust köszönhet a szcéna, de nem árt tudni róluk azt sem, hogy műfajon kívüli munkásságuk során olyan nevekkel működtek már együtt, mint Lily Allen, Professor Green, Dizzee Rascal, Wretch 32 és Tom Jones (legutóbb pedig Ella Eyre-nek írtak egy pop-dnb-t). Eredetileg 2005-ben tervezték ennek a lemeznek a megjelenését, de néhány test presst leszámítva a fiók mélyén maradt a korong. Tíz évvel később viszont végre kapható a Prophecy és az Out There. Két lendületes rollerrel van dolgunk, ráadásul mindkét esetben komoly szerephez jut a jazz. Ez a maxi egyébként egy újabb V Recordings-os gigaválogatás előfutára, melyről lentebb olvashattok.

  • A drum&bass-normákat örökké figyelmen kívül hagyó Lynx júniusban jelentkezik harmadik albumával, melynek ezúttal a Hospital Records ad otthont. Mint ismeretes, Lynx tavaly év végén leszerződött a kórházas kiadóhoz, az együttműködés első gyümölcse a rendkívül szórakoztató Where Are You EP lett, valamint hallhattuk emberünket a Hospitality 2015 válogatáson is egy track erejéig. A folytatásra tehát júniusig kell várni, amikor is I Am Lynx névvel megjelenik tizenkét újabb formabontó szám a zenei korlátokat döntögető producertől. Súlyos halfstepektől kezdve Jonny L nyers világát idéző hangulaton és nyakatekert rollereken át az érzelmes darabokig jutott minden az LP-re. Egyik track sem hasonlít a másikra, és mind tartalmaz bőven eredeti ötleteket, mégis könnyen fogyasztható anyag. Az album összes trackjéből streamelhető egy-egy rövid klip itt, lentebb pedig az album előfutára, a Circles szól (ami egyébként már most megvásárolható).

  • A Critical és Dispatch kiadók körül már otthonosan mozgó Halogenix egy igazán finom EP-vel debütál a Metalheadz-en! Súlyos amenekre és mentasmos agymenésekre nem kell számítani, az All Blue EP négy zenéje ugyanis sokkal jobban passzol a fentebb említett két label arculatához, ami nyilván nem jelenti azt, hogy melléfogott a Headz. A kissé techy, de főleg soulful trackek sorát egy meglehetősen izgalmas kollaboráció nyitja: a legendás vokalista, Cleveland Watkiss énekel a címadó darabon. Az eredmény persze tökéletes. Jutott még az EP-re két hasonlóan szolid dal (Beyond The Bounds, Shores) és egy funky roller is (Shank). Megjelenés előreláthatólag nyár elején, stream itt!
  • Május 18-án ismét egy hosszúra nyúlt válogatással jelentkezik a V Recordings. Friss számok helyett ezúttal a kiadó katalógusából válogatott Bryan Gee jungle és drum&bass gyöngyszemeket, melyek közül néhány eddig sehol sem, vagy digitálisan nem volt elérhető. A 21 tracket tartalmazó Retrospect Volume 5 producereinek névsora magáért beszél: Roni Size, Dillinja, DJ Die, Future Cut, Commix, Artificial Intelligence és még sok más V Recordings-közeli tehetség felbukkan, indulhat a nosztalgia!

Share.

About Author

Leave A Reply