A májusi mixajánlón érződik, hogy itt a nyár: több olyan szett is került bele, amiben vagy vidám freestyle szelekció kapott helyet, vagy napsütéses uk garage zenék. A válogatásba természetesen fért néhány príma drum&bass szett és kísérletező anyagok is. A Sharda, Etch, Zed Bias és Lewis James mixeket ér többször egymás után pörgetni, ugyanis igazán jól sikerültek!

Sharda – Crack Mix 207

Sharda mixe egyszerre idézi meg az összes ’90-es években hódító, mainstream-ben is igazán nagyot robbant dance mozgalmat, korszakot. UK hardcore, rave, jungle, happy hardcore, speed garage… minden van itt, ami garantálja, hogy fülig érő vigyorral fogsz ugrálni a szett közben, ha nem vagy túl finnyás. A nemrég Murlo kiadóján egy őrült (jó) EP-vel debütált művész nem megy el zeneileg a totál infantilis szintig, ügyesen kerülgeti azt, de visz bele annyi értékelhető és “művészi” élt, amitől nem bűnös élvezet ez a mix, hanem szimplán mókás és szórakoztató.

Etch – BTG Mix Series 001

Nehezen bekategorizálható, különleges zenékkel pakolta tele Etch ezt a rövid mixet – az egyetlen közös nevező bennük annyi, hogy tört dobképletekkel operálnak. Középtempón indít, majd idővel vált dzsungeles sebességre ez az érdekes mix. Erősen ajánlott, ha egy megszokott keretekből kitörő szettre vágysz.

Zed Bias – Public Demand Records 1 Hour Mix

Az egyik legfontosabb UK Garage kiadó, a Public Demand előtt tiszteleg ezzel az egyórás szelekcióval Zed Bias, akinek egyébként most jelent meg régóta halogatott nagylemeze, melyen ezt a műfajt járja körbe. A mix gyakorlatilag tűzforró, egymást váltják klasszikus vokális track-ek, basszusokkal teli 4*4-ek és lendületes 2-step zenék. Kötelező törilecke!

Lewis James – None60 Podcast 028

Mindig jó hallani olyan mixeket, amikben egyértelműen átjön, hogy készítője hajlandó volt igazán odatenni magát és nem csak néhány aktuális kedvencét dobálta össze. Lewis James a None60-nek készített szettjében igyekszik nem csak a produceri oldaláról ismert felezett, kísérletező és dszungeles énjét megmutatni, hanem felvillantja a szett elején eklektikus zenei ízlését is, amiben megfér egymás mellett az elektronika, techno, bass music és dubstep is. Ráadásul úgy prezentálja mindezt, hogy nem egy katyvasznak hangzik az egyórás mix, hanem egy ügyesen felépített utazásnak.

Neptune – Sunandbass Podcast #71

A májusi Sunandbass podcastért Fracture egykori állandó, most már csak alkalmi producer partnere, Neptune felel, aki hűen a saját zenéi hangzásához, ebben a mixben is a kicsit törtebb, dzsungelesebb számokra koncentrál. A szettben felcsendül néhány régebbi darab is, amiket nagyon jó hallani, mivel nem túl gyakran pörgetett gyöngyszemekről van szó. Jóféle, normális drum&bass trackeket felvonultató mix ez.

Matt Jam Lamont – Rinse.FM 18-05-18

Mixelés terén nem erőltette meg magát Matt Jam Lamont, sőt, még azt sem lehet mondani, hogy szép íve van a május közepi Rinse.FM-es szettjének. Viszont szelekcióban pont azt nyújtja, amit a jó idő beköszöntével az ember egy tisztességes UK Garage szettől elvár: vannak benne friss és klasszikus darabok, vidám zenék és a sok életigenlő, seggriszálós szám között megbújik néhány komorabb track is. Árad ebből a két órából a jókedv!

Még több jól sikerült mix erre:

Korábbi 2018-as ajánlók: áprilismárciusfebruár, január 

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply