A novemberi Eatbrain Night vendégét, a neurofunk olasz fenegyerekét, Mazteket biztosan nem kell bemutatni a stílus kedvelőinek. Kicsit kifaggattuk a fellépése előtt, ő pedig nagyon készségesen válaszolt, mielőtt súlyos neuró-csapást mért volna az A38 hajón ismét szép számmal összegyűlt Eatbrain-fanokra.

maztek_629

Hallottam, hogy pár hónapja elköltöztél Rómából. Miért éppen Hollandiát választottad? Hogy érzed magad az új otthonodban? Egyáltalán, miért hagytad ott Olaszországot?

Hollandia hasonló Angliához, mégis kisebb, a bulik szuperek, az emberek barátságosak és imádják a keményebb zenét, ráadásul jókat lehet bringázni! Nagyon megszerettem, még ha kicsit hideg is van, főleg Rómához képest. London is jóval könnyebben megközelíthető, mint korábban. Nagyon szeretek Hollandiában és Belgiumban is zenélni, ami így szintén közelebb került. Zuma (Matteo kutyája – a szerk.) pedig egyenesen imádja az új kertjét!

Más szempontból is jelentős év számodra 2014: decemberben jelenik meg az új albumod (a Three Point Zero) a Renegade Hardware-en. Gratulálok, ez óriási dolog! Mióta dolgoztál rajta?

Elég gyorsan, nagyjából fél év alatt készültem el vele, végigdolgoztam az egész nyaram. Az új zenék fogadtatása a bulikban szerencsére nagyon jó. Célom volt az egész albummal, hogy hangulatában kicsit visszanyúljak a kiadó gyökereihez, természetesen a modern technikával párosítva a régisulis hangzást.

A karriered folyamatosan ível felfelé, a legnagyobb nevekkel dolgozol. Mit szeretnél még elérni a dnb-ben? Közeli és távolabbi tervek?

Tervben van egy album a Blackoutnak (ahogy meséli, új otthona nem mellékesen elég közel is van a BSE-srácokéhoz – a szerk.), és várható megjelenésem a Viruson is, ami szintén nagyon sokat jelent számomra.

Sokat kollaboltál már, ezért gondolom, szeretsz másokkal együtt dolgozni. Kiket emelnél ki, akik jelentős hatással voltak a hangzásodra?

Ó, vannak páran! Ilyen például a Noisia, Rawtekk, Phace & Misanthrop és Mefjus.

Úgy tudom, saját kiadódon főleg feltörekvő olasz producereknek szánsz teret. Jut egyáltalán időd a Subculture-re ebben az igazán elfoglalt időszakban?

Valóban kevés időm jut rá sajnos, egy kiadót működtetni egészen más téma. Ezért a Modulate-es srácok segítenek be (szintén olasz d&b kiadó – a szerk.), ők csinálják a „papírmunkát” helyettem.

Amúgy mennyire népszerű Olaszországban a drum & bass?

Inkább Rómában népszerű, máshol csak kisebb bulik vannak, és jóval ritkábban. Bár nagyon szeretem az országom, és lélekben mindig is olasz maradok, ezen a téren van még hova fejlődnünk. Ez is közrejátszott a költözésemben.

Mesélj arról, hogy milyen zenét hallgatsz, ha nem d&b-t. Elsőre nyilván a sötétebb dolgokra tippelnék, de van esetleg valami, amire sosem gondolnánk?

A hip-hopot talán sokan tudják, emellett nagyon szeretem például Amon Tobint, és elég közel áll hozzám a triphop és a reggae is.

Mindjárt kezdesz, szóval még egy utolsó kérdést engedj meg. Ma este ugye az aktuális Eatbrain Night vendége vagy itt, Budapesten. A címkén először idén tavasszal, a Tales Of The Undead válogatáson jelent meg zenéd. Hogy kerültél a kiadóhoz? Ismertétek egymást Jade-del korábban is?

Igen, többször is játszottunk egy line-upban, így ismertük már egymást, tehát adta magát, hogy szóba kerüljön a közös munka is, és adjak neki zenét. Igazából egy EP-ről is esett már szó, de sajnos erről egyelőre többet nem mondhatok!

Köszi a válaszokat, érezd magad szuperül nálunk!

Share.

About Author

Leave A Reply