Április 13-án, szombaton a The Hive Budapest és a NapiJumpUp brigád elfoglalja a Premier Clubot. 3 terem, 21 fellépő, 3 headliner — mindössze egyetlen belépő áráért!

A sötétebb drum and bass kedvelőinek igazi csemegével szolgálnak a The Hive-os srácok: Arkaik és SubMarine jelentenek garanciát arra, hogy valóban rohadtul erős kiképzésben lesz részünk. Hogy a felejthetetlennek ígérkező estére alaposan föl tudjunk készülni, Kace (StrangeFunk) és Attila (Filth Company) mutatják meg, milyen zenékkel készülnek — sőt, még az elkövetkező pár buliba is bepillantást nyerhetünk.

Kace

1. SubMarine – Dive Alarm
“Szerettem volna egy régebbi zenét kiemelni SubMarine diszkográfiájából, de hiába kerülgettem, a Dive Alarm mellett egyszerűen nem tudtam szó nélkül elmenni. Erős, vakmerő szintidallamok, agresszív basszusok, feszes dobok. Remélem Jonaz továbbviszi ezt a fajta hangzást, pontosan eltalálta az egyensúlyt a dallamosság és a sötétebb vibe között.

2. Arkaik & Hyroglifics – Phone Drone

Hihetetlen atmoszféra! Azt a pár darab elemet, amiből építkezik, nagyon kreatívan hasznosítja. A pezsgő basszusok között csak úgy pattognak azok a dobok. Tökéletesen megmutatja, milyen egy igazán ütős deep minimal zene. Nem beszélve arról, mekkora kombó a Halogenix & Alix Perez: Broken-nel!

3. Shades – Geryon

Friss játékszer Alix Perez és Eprom kezei közül. Külön-külön is hatalmas tiszteletem mindkettejüknek, ám a Shades projekt olyan számomra, mint egy isteni üdvözlet. Kevés előadó tudja magát ennyire sokrétűen kifejezni, ugyanis zenei munkájukhoz gyakran tartozik vizuális megjelenés is. Gondolok itt az Alix Perez által létrehozott 1985 Music arculatára, Eprom teljes egészében maga által készített ‘Drone Warfare’ videójára vagy művészeti kollaborációira Jonathan Zawada ausztrál médiaművésszel. Utóbbiak közül kettőt emelnék ki, a 2017-es Lightning the Sails/Metamathemagica installációt, illetve a most megjelent, Flume-mal közös ‘Is It Cold In The Water’ remixét/vizuálját, amikkel egyszerűen nem tudok betelni.

4. Ivy Lab – Magikess

Egyik kedvenc titkos fegyverem. A sejtelmes intrót egy atomikus erővel berobbanó drop követi, nagyon jól fel lehet vele lazítani egy feszes drum and bass szettet. Imádom a nyikorgó ajtó sample-t benne; ez is mutatja hogy az Ivy Labnél nem szűkölködnek kreativitásban. Múltkor, mikor Szombathelyen raktam ezt a zenét, anyukám biztosan sokat csuklott, hiszen szinte mindenki őt emlegette a tánctéren.

5. KG – Woodblock Riddim

2014-ben, a VOLT fesztiválon hallottam először, London Elektricity játszotta. Mivel akkoriban viszonylag új volt még számomra a drum and bass, ezen a trekken keresztül fedeztem fel, hogy mennyire mély és technikás is ez a műfaj valójában. Nekem ez az igazi törtütemű zene. Kifejező, sebészien pontos, mégis játékos. Tökéletesen ötvözi a múltat, a jelent és a jövőt.”

Filth Company (Attila)

1. Arkaik feat. MC XL – Isolate VIP

“Szinte már klisének tartom itt megemlíteni ezt a számot, annyit játszottuk, de ha egyszer valami ennyire tökéletes, nem lehet mit tenni… Semmi felesleges körítés: vagány szöveg, ütős lábdob, éles perka, és belső szerveket megremegtető mély frekvenciák. A mai napig kérdés, hogy egy ennyire “egyszerű” és “üres” zene hogyan tud ezredik hallgatásra is öt percen keresztül lekötni. Tovább nem is csavarom a szót: 808 STRIPPED BREAKS MAKING THE PLACE SHAKE!

2. SubMarine – Malibu 1973

SubMarine neve nem ekkor jött velem szembe először, viszont talán ez volt az első zenéje, ami azonnal állandó helyet nyert a szettjeinkben. A cím önmagáért beszél: száguldozás Malibu szerpentinjein nihillel és egy csipetnyi melankóliával fűszerezve.

3. Ill Truth – Catch A Break

Buborékparty a Sofa Sound Bristol háza tájáról. Egy igazi tánctérbarát, könnyen emészthető, hihetetlenül energetikus, sötét, mégis humoros darab. A srácokra 2017-ben, egy négyszámos kislemez kapcsán figyeltem fel, amely Break Symmetry Recordings-án jelent meg. Belső infó, hogy egyszer már majdnem zenéltek nálunk, viszont az akkori körülmények sajnos ezt nem tették lehetővé. Májusban lehet bepótoljuk? Lehet… :)

4. Shyun & Cruk – See It Our Way

Cruk és Shyun ’17-ben és ’18-ban külön-külön kísérletet tettek nálunk lebontani a Corvin Club (RIP) bárját, és majdnem sikerrel is jártak. Még mindig a hideg ráz, ha ezekre a bulikra gondolok. Mind a kettő hatalmas meglepetés volt. Crukról azt hittük, hogy rajtunk kívül csak egy maréknyi lelkes fanatikus ismeri. Ehhez képes még a plafonról is emberek lógtak, és a levegőnél csak a hangulat volt forróbb. Shyun nevét még a barátaink se nagyon ismerték. Ennek ellenére másnapra nem sok embernek maradt hangja és ép ízülete. Ha emlékszel ezekre a bulikra, és benned is hasonlóan mély nyomot hagytak, érdemes minket nyomon követni! Meglehet, hogy hamarosan egyikük visszatér…”

Az est további fellépői: Crism, Cybershot, Dub Personal, Horns és MVRK. A szokásosan elvetemült vizuálért Wurk Ikona felel, míg a hangzásról a VOID Acoustics Hungary gondoskodik. Az early bird jegyek (3.000 Ft) veszettül fogynak, így ha még nincs belépőd, itt vagy itt most gyorsan megveheted — vagy tedd próbára a szerencséd, és szállj versenybe a nyereményjegyekért itt! Az elővételes jegy 3.500-ba fog kerülni a buli napján 16 óráig, csakúgy, mint az első 50 darab helyszíni belépő. Ha ezek elfogynak, 3.800-at kóstál majd a behaladás. Bee there! 🐝

Share.

About Author

Leave A Reply