Showing 1 of 1

A megújult Impulsecreator kizárólag valami jó dologról szóló cikkel indulhat. Még szerencse, hogy jövő pénteken érkezik a Break vezette Symmetry Recordings tízéves fennállását ünneplő album samplere!

Break olyan, mint a japán gyorsvonatok vagy a svájci órák: szinte képtelen hibázni, zenéi egytől egyig ugyanazt a magas minőséget képviselik. Különösen nagy dolog ez annak tükrében, hogy a hangkészlete eléggé korlátozott: a masszív basszus, a tipikus Break-reece és a bongó elég sok zenéjét jellemzi. Mégis, egyszerűen nem lehet megunni a bristoli producer munkáit.
A tízéves címke a boss The Truth/Evil Twin kombójával indult, és egészen 2009-ig csak a kiadófőnök zenéit adta ki. Később aztán jöttek a feltörekvő nevek: Villem, Sato, Xtrah, Emperor, Eastcolors, Detail és társaik. Az új tehetség az a gitárőrült Boston, akinek zenéire Break hallhatóan nagy hatást gyakorol.
A tíz évbe belefért három szerzői album is a vezértől (sorban a Symmetry, a Resistance és a Simpler Times), és kijött egy remek válogatás is (The Other Side címmel).
A kerek évfordulót újfent egy LP-vel ünnepli a producer. Ha így nézzük, szólólemez, ha úgy, akkor VA-album, hiszen több saját zene mellett kollabok és remixek is helyet kaptak rajta.

A trekklista impozáns, íme:
01. Break & Boston Feat. Kyo – If I Could
02. Break & Total Science – Betamax
03. Break & Spectrasoul – Inside
04. Break – Ain’t No Turnin’ Back
05. Break Feat. Fats – Free Your Mind (Break Remix)
06. Break & Kyo – Give In To Me
07. Break – Who Got Da Funk
08. Break – Overdub
09. Break – Left Behind
10. NC-17 & KC – Slimeville (Break & DLR Remix)
11. Break – The Rush
12. Break – Not Forgotten

A sampler lemezen az album hatodik és hetedik zenéje pörög. Az A oldal intrója a Break-től jól megszokott zongorás témával adja meg az alaphangot, hogy aztán Kyo orgánuma vezesse fel a dropot. Egyenes dobon felelget egymásnak a basszus meg a reece, közben a vokál gondoskodik róla, hogy Give In To Me hangulata ne legyen túlságosan agresszív.
A táncoslábúak a lemez flipjén élhetik ki magukat: a szám címe nyilvánvalóan költői kérdés, mert ez a trekk maga a funk. Sok hasonlót hallottunk már Break-től, mégsem unalmas. Perkakavalkád, reece-majális, katonás menetelés, ez a Who Got the Funk.

Nagyon várom már az LP-t, az október 28-ai megjelenési dátumot be is írtam a naptáramba.

Share.

About Author

Music is my only friend.

Leave A Reply