Termékeny hónapunk van, csak úgy potyognak a zenék a basszusfáról. Olyannyira, hogy bár csak október közepe van, máris összejött egy cikknyi album, amelyekről érdemes beszélni. Vannak közöttük kifejezetten jók és átlagosak is, de akad olyan is, amit a negatív példa miatt tartunk említésre méltónak

VA – The Shadow Hits (Eternia Music)

A litván Eternia Music neve összefolyt a minőségi deep zenével, ezt a Shadow Hits című válogatás igazolja is. Ráadásul nem is akármilyen nevekkel, hiszen Loxy, Raiden és a June Miller is tiszteletét teszi az albumon, de a névsort olyan kiváló producerek is színesítik, mint a Survey, Mindmapper vagy a Bop és Diagram alkotta Abstract Elements. Hozzájuk csatlakoznak a feltörekvő tehetségek, hogy az LP címéhez hűen egy hol morcos, hol szomorkás, hol indusztriális hangulatú másfél órát produkáljanak. Profi munka!

Hallgasd meg a Spotify-on

Metrik – Life/Thrills (Hospital)

Ha eltekintünk attól, hogy a korai Hospital valószínűleg szégyenkezne a manapság kiadott zenéi miatt, akkor egy fogyasztható, dallamos, a szélesebb közönség számára is értelmezhető albumot kapunk Metriktől. Egyediséget nem igazán kell keresni rajta, a világot sem váltja meg a tizenöt trekk, amelyek közül mindegyiket hallottuk már más címmel és/vagy más előadótól. Olyan LP ez, mint a Részegen ki visz majd haza című örökbecsű: hétköznap sosem hallgatnánk meg, és vonakodunk beismerni, hogy tudjuk a refrénjét, de kapatosan mégiscsak énekeljük.

Hallgasd meg a Spotify-on

VA – Year of Soul Vol 1 (Soul Trader)

A Soul Trader kétarcú kiadó: egyaránt megjelentet kiemelkedően jó zenéket és csapnivaló darabokat is. Ez a válogatásalbum ugyanezt tükrözi, megspékelve az elmaradhatatlan töltelékekkel. A pozitív oldalon ott van a Malaky & Satl-féle Her Zero T remixe, Satl Ayója, az Enclosure Bungle-től vagy Audiosketch és Optiv Come for Me-jének Random Movement-verziója. A negatív póluson a felháborítóan nagy Break-koppintás (Saxxon – High Tide /Gerra & Stone Remix/) mellett meg helyet kapott többek között az album hangulatából teljesen kilógó, rémesen gyenge Fractal Skynettől. Ebből a zenefolyamból bőven elég lett volna inkább két-három EP-t csinálni, mert ennyire sok ballaszttal felesleges teleszórni egy kétórás anyagot.

Hallgasd meg a Spotify-on

Dom & Roland – Last Refuge of a Scoundrel (Metalheadz)

Van, akinek nagyon bejön az új Dom & Roland-album, mások meg ugyanúgy nem szeretik, mint a klasszikus producer többi munkáját. Tény, hogy egyedi stílusához szükséges egy jó adag nyitottság, de azt még a legelvetemültebb hater sem mondhatja, hogy a Metalheadznél kijött új LP-n nem érződik a temérdek munka. Én sem vagyok egy nagy Dom & Roland-fan, de a Robert Manossal készült Sirens Songot nem tudom elégszer meghallgatni, az Inna Soul Jah kifejezetten megvadít, a Sacrifice-tól seggre ülök, a Rocker leviszi a fejemet, az egyenes Outcast meg techstep-orgazmust okoz. A többi zene is rendben van, és aki nem az elmúlt években ismerkedett meg a drum and bass-szel, az valószínűleg ugyanígy gondolja.
(Kapcsolódó: Dom & Roland interjú – A jó zenét szeretném visszahozni!)

Hallgasd meg a Spotify-on

Misanthrop – Misanthrop (Neodigital)

“Maradt még egy kis hús a neurócsonton, lerágom!” Akár ezt is mondhatta volna Misanthrop, amikor nekiült az albumnak, annyira kevés egyediség vagy új ötlet jelenik meg rajta. Tetszőlegesen kiválasztott Noisia- és Mefjus-zenék hangjainak és ideáinak új sorrendbe helyezése ez az LP. Ha a Soul Trader-féle válogatásnál azt írtam, hogy bőven elég lett volna két-három EP belőle, akkor itt most aláhúzva állapítom meg ugyanezt.

Hallgasd meg a Spotify-on

Share.

About Author

Music is my only friend.

Leave A Reply