Márciusban napvilágot látott több régóta várt album. Örülhetnek DLR, Mark System és DRS rajongói, a kísérletezőbb neurofunk elkötelezettjeit Phace elégíti ki, de a válogatások terén is született pár emlékezetes darab. Nézzük, mit hozott nekünk a harmadik hónap!

a1158714388_10

DLR – Seeing Sounds (Dispatch)

Rögtön két hasonlóságot is találni a 2012-ben még Octane-nel közösen készült Method in the Madness és a nemrég megjelent Seeing Sounds között: mindkettőt a Dispatch jelzi és mindkettő a hosszabb albumok közé tartozik. A három évvel ezelőtti páros munka huszonegy darabot foglalt magában, míg a mostani DLR-szóló 19 trekket ölel fel. Ennek ellenére sem unalmas a 2013-ban különvált duó aktívabb tagjának LP-je. Ugyan a jól megszokott tech-sound dominál, mégis széles a paletta. Egyaránt hallunk modern, digitálisabb hangzást és kilencvenes évek végét idéző klasszikus megoldásokat is (utóbbira remek példa az Ant TC1-nal készült The Grip), szerepet kapnak MC-k és vokalisták, a tempó néha lelassul, szóval DLR nem engedi, hogy a hallgató figyelme elkalandozzon.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

DRS – Mid Mic Crisis (Soul:R)

A nemrég Marcus Intalex oldalán Budapesten fellépő DRS ismét maga köré gyűjtötte a szakma nagyjait, hogy egy albumnyi újdonsággal lássa el a hangjára áhítozó sokaságot. A három évvel ezelőtt megjelent I Don’t Usually Like MC’s But… is sokaknál elnyerte az év LP-je címet, és ezt a titulust sokan a Mid Mic Crisisnek is megelőlegezik. Hogyne tennék, ha az első trekk rögtön 2015 egyik legszebb zenéje, az LSB-vel és Tyler Daley-vel készült The View? Az anyag rendkívül erős, hiszen adott egy kiváló MC, akinek mondanivalója szerteágazó, de mindig fontos. Adottak aztán azok a producerek, akik ritkán hibáznak, és DRS alatt sem fognak mellé: itt van Skeptical, Lynx, Dub Phizix, Jubei, Toddla T, Intalex, S.P.Y, Calibre… Végül adott egy remek kiadó, amely ezúttal is egy kiemelkedő projektet hozott össze. Remek törtparádé ez, ahol a lassabb és gyorsabb tempó kiválóan megfér egymás mellett. Gyorsan letelik a 74 perces játékidő, szóval a mutatóujjatok legyen a replay gombon!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Mark System – Final Approach (Exit)

Valamirevaló dnb-fan ismeri a Near Misst, azt a trekket, amely 2008-ban igazán ismertté tette Mark Systemet (aki akkoriban még a keresztneve nélkül zenélt). Emberünkről 2011 után keveset hallottunk, aztán 2013-ban érkezett a Goodbye For Now My Love a Subtitles-féle Sine Language válogatáson… Az “újkori” Mark System most megkoronázza munkásságát, melynek a DBridge vezette Exit ad helyet. Technika és frissítő zeneiség, dallam- és hangszerorgia, rollerek, mélység és morcosság. Semmi dropözön és éles váltás, helyette szép építkezést és megfontoltan haladó zenéket kapunk. Remekül lavírozik a táncolhatóság és a fotelzene határvonalán, így buliban és a karosszékben egyaránt működik.

Phace – Shape The Random (Neosignal)

Aki úgy véli, hogy a neurofunk unalmas és nem mutat semmi újat, az bátran indítsa el Phace új albumát, dőljön hátra és engedje, hogy a Shape The Random megcáfolja álláspontját. Izgalmas, változatos hangzás, rengeteg kreativitás társul a maximális falrobbantó faktorhoz, a táncterek királyai tehát úgy művelődhetnek, hogy ikszeik is megmaradnak. Őrült kísérletezés, elektrós hatások, filmszerű kiállások, kompromisszummentesség sokáig lehetne sorolni az album jellemzőit, de nem érdemes. Neki kell ülni és végigélvezkedni.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Feonix – Feonix (Uprise Audio)

A Seven vezette Uprise Audio neve garancia a minőségi deep dubstepre, a jótállást pedig ezúttal Feonix albuma biztosítja. Bátran javasolt mindenkinek, aki (többek között remek hazai producereink munkái ellenére) még mindig azt hiszi, hogy a dubstep egyenlő a visongással. Gondolkodáshoz, utazáshoz, szerelemhez, boldogsághoz, szomorkodáshoz, esőben, napsütésben, mindenhogy beválik.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Chronic Rollers Vol. 2 (Chronic)

Szűk két évvel követi az első részt a Chronic Rollers következő felvonása. A tizenhat trekk zenészei között nagyobb és kisebb neveket egyaránt találunk. A válogatás rendesen körülírja a roller fogalmát, a marcona hangzástól a wobble-szerűségen keresztül a likvidhez közelítő darabokig terjed a skála. Tény, hogy az albumra felkerült néhány igencsak felejthető zene is, de szerencsére van rajta jó pár szórakoztató pillanat.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Intrigue 12: The Anniversary Collection (Intrigue)

Reméljük, az Intrigue minden évben megünnepli majd szülinapját, hiszen a jeles esemény a legutóbbi alkalommal is egy jó albumot jelentett, és a hagyomány idén is folytatódik (stílusosan tizenkét zenével). Kellően változatos kollekció a mostani is, amelyet többek között Break, Jaybee, Zero T vagy a kiadófőnök Ben Soundscape/The Insiders neve fémjelez.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply