Magyar megjelenéseknek ezen a héten is örülhettünk, ismét hírt kaptunk hamarosan megjelenő albumokról az okosbass-től a wobble-ig, és többek között a Metalheadz háza tájáról is érkezett újdonság. Foglaljuk össze a 41. hét említésre méltó történéseit!

mframe

  • Október 14-én érkezik az osztrák Mainframe-nél Mindscape Ultrasonikjának két remixe. Minket érintő hír, hogy az egyik átdolgozásért a Magical Gravity felel (akiknek a kiszivárgott hírek szerint nem ez lesz az egyetlen megjelenése a kiadónál, úgyhogy a páros a jelek szerint benyomul Ausztriába). A lemez másik oldalán a Body & Soul-féle verzió hallható.

  • Exit9 személyében köszönthetjük a Citrus Recordings legújabb magyar producerét. A már-már zenésztársnak nevezhető Noellel hozta össze a Real Funk EP-t, mely a hét eleje óta kapható a valamire való digitális boltokban. A szintén Noellel készített Data Mode is hamarosan napvilágot lát a Peer Pressure címkéjével.

  • Újabb hírek a Metalheadz háza tájáról: miközben Jubei limitált kiadású 10″-es album samplereit szignózza és matricázza, két újabb kiadványt jelentett be a kiadó. A szintén korlátozott számban nyomott METHXX alcímke negyedik darabján a Reza és ARP XP közös munkájából született, Kayka vokáljával tarkított No Control, illetve Reza másik zenéje, az Unknown Feelings lesz hallható. A fő címke következő single-je két Dom & Roland zene lesz: az Unofficial Jah, illetve az Outta Endz. A november 18-án megjelenő kiadványt még nem mutogatja a kiadó (bár a szemfülesebbek elcsíphették néhány mixben), azonban a borítóját már közzétették. A release érdekessége, hogy a már jó néhány éve alkotó Dominic első megjelenése a Metalheadznél.

  • A nagy sikerű Transit One után hamarosan érkezik a második etap, amely az elsőhöz hasonlóan igazi deep-orgiát ígér a Dispatch-fanoknak. A végleges tracklist a napokban látott napvilágot, és honfitársunk, Spinline Gamma neve is feltűnik az előadók között.
  • Szerzői albummal támadja meg az őszt a Playaz Recordings. A wobble-reformer Konichi és Decimal Bass alkotta Annix Inception című LP-je jövő héten lát napvilágot DJ Hype és DJ Pascal nagy múltú kiadójánál. A páros saját elmondása alapján egy olyan kiadóhoz szerződött, amellyel és amelynél teljesen boldog, így a jövőben várhatók további zenék is a címkén.

  • A rajongók és DJ-k támogatását kéri Prolix és Gridlok ahhoz, hogy vinilen is megjelenhessen új albumuk, a Project Trendkill. Napjaink lemezgyártási költségeit ismerve nem meglepő az ötlet, mégsem volt még példa hasonló akcióra a drum & bass berkeiben. Ahogy a páros fogalmaz: “A múzeumok még mindig kiállítanak festményeket, a koncerttermek még mindig vannak szimfóniái. Nekünk, producereknek a lemez a hagyatékunk.” Az adományok gyorsan gyűlnek a duó Kickstarter oldalán, így talán joggal reménykedhetünk abban, hogy hamarosan fizikai formátumban is magunkénak tudhatjuk az LP-t.

  • A Basher-vezette Proximity újabb válogatásalbummal rukkolt elő. A Proximity Effect sorozat harmadik része ismét a mélyebb, minimál és techy sound elkötelezettjeinek szerezhet kellemes perceket. Az október 7-e óta kapható albumon a kiadó jól bejáratott producerei. Kevésbé nagy nevük ellenére mindannyian kiválóan veszik fel a versenyt a deep hangzás élvonalával, nem lenne tehát meglepetés, ha éppen a mostani album résztvevői közül kerülne ki 2014 valamelyik nagy felfedezettje.
  • Annak ellenére, hogy van még két hónap ebből az évből, elindult a Drum&Bass Arena 2013-as közönségszavazása. Aki voksolna idei kedvenceire, az ide kattintson, a lenti videó pedig egy összefoglaló a tavalyi díjátadóról.

Share.

About Author

Leave A Reply