Tavaly nyáron a Metalheadz-hangzás előtt tisztelgő Unity-vel hallatott magáról először Sonic Rain, azóta egy mély, utaztató zene erejéig feltűnt a Four Corners címkén is, majd röviddel utána, február elsején fontos mérföldkőhöz érkezett produceri karrierje. A 2008 óta számos tehetségnek (ICR, Satl, Atlantic Connection, Submorphics, Command Strange, stb.) otthont adó Influenza Media címkén jött ki Evening Sun névre keresztelt EP-je, mely egy többféle hangulatvilágba kalandozó, négyszámos soulful drum&bass gyűjteményt rejt.

Mindig izgalmas benézni a kulisszák mögé, és megtudni, hogyan született egy zenei anyag; az Evening Sun EP elkövetője, Sonic Rain pedig örömmel mesélt róla:

“A lemeznek a nagy részét Bristolban írtam meg az utolsó ott töltött egyetemi évem során. Om Unit volt a suliban az egyik mesterem és elég jó visszajelzéseket kaptam tőle a zenékre, mondta is hogy érdemes lenne őket kiadni.

Először a ‘Last Goodbye’-t készítettem el – ennél a tracknél próbáltam újszerű akkordokkal kísérletezni. A zene nagy részét otthon fülessel írtam meg, aztán a mixdownt a BIMM (a suli, ahol tanultam) stúdiójában fejeztem be.

2020 Márciusától szigorú karantén volt Angliában és ezért minden lakótársam hazaköltözött a családjához. Én Bristolban maradtam és átköltöztem En:vy-hez, aki szintén egyedül volt egy Bristoli lakásban, mert neki is hazaköltözött a lakótársa. A ‘Days Go By’-t és az ‘Evening Sun’-t a nála töltött pár hónap során írtam meg. A zenéknek a zongora témáit En:vy lakótársának (Jakobnak) a midi billentyűjével játszottam fel a laptopomra.

Júniusban lediplomáztam és visszaköltöztem Budapestre. Jó barátom Horváth Botond (Bocó) szervezett egy néhány napos elvonulást Bükkzsércre pár zenész haverunkkal. A ‘Sea Blue’ című zenének az alapját Bükkzsércen írtam meg egyik este a laptopomon. Másnap megkértem Bocót, hogy a gitárjával játsszon fel a zene alapjára egy szólót. Ezt Bocó improvizatív jelleggel kb fél óra alatt nagyszerűen megtette. Miután hazaértem Budapestre Bükkzsércről, az itthoni stúdiómban befejeztem a zenét és ezzel készen is volt az EP.

A megjelenést részben Phil Robinsonnak (Philthnek) köszönhetem, mert ő mutatott be Marconak, aki a Fokuz Recordings-nak és az Influenza Media kiadóknak a feje.”

Sonic Rain új megjelenését, az Evening Sun EP-t ide kattintva teheted magadévá.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply